Na je scheiding ben je van 8 ‘vrienden’ verlost

We hebben tegenwoordig nogal snel de neiging om iemand tot vriend te bombarderen.

Op internet, op het werk en mensen die we bijvoorbeeld een paar keer gesproken hebben.

Dat zijn natuurlijk geen vrienden, maar kennissen.

Dat bewijst ook het feit dat veel van deze zogenaamde vrienden na een echtscheiding helemaal niet meer of maar bij 1 van beide partners komen opdagen………

Zo blijkt uit een onderzoek dat de Engelse website HealBee hield onder 2000 mensen die recent een langdurige relatie verbroken hebben.

Een relatiebreuk kost ons gemiddeld 8 vrienden, kennissen dus of zelfs maar bekenden. Het gaat daarbij vooral om vrienden van de ex-partner en vrienden die mensen leerden kennen tijdens de relatie. Mensen haken ook af omdat ze geen zin hebben om partij te kiezen. Bij 10% verbraken vrienden zowel het contact met hen als met hun ex.

Tweederde deelde veel vrienden met hun ex en eenderde maakte samen met hun ex deel uit van een vriendenkring. Na het verbreken van de relatie probeerde 21% die vrienden aan hun kant te krijgen. Toch meldt bijna de helft dat ze na een scheiding niet langer deel uitmaakten van de vriendengroep.

Ruim 20% raakte vrienden kwijt omdat die partij kozen voor hun ex en 27% verloor het contact omdat ze na de scheiding verhuisden. De helft van de ondervraagden hoorde gewoonweg nooit meer iets van een aantal vrienden en 32% verbrak het contact zelf, omdat de vriendschap te geforceerd werd.

10% kreeg zelfs geen enkele steun tijdens de scheiding en 12% ondervond juist wel veel steun. De helft van de mensen voelt zich na een scheiding geïsoleer en 27% durft een slechte relatie niet te verbreken, juist omdat ze bang zijn om vrienden kwijt te raken.

Lees ook:Helft van gescheidenen vindt dat ze gefaald hebben
Lees ook:Als je zelf al volwassen bent en je ouders gaan scheiden…
Lees ook:Neem jij wraak?
Lees ook:Digitale vrienden bestaan niet!
Lees ook:Na een scheiding is er minder contact tussen kinderen en hun grootouders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Na je scheiding ben je van 8 ‘vrienden’ verlost

  1. Pingback: Verkering uit? Ontvrienden die hap op Facebook! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>