De wraaklust van vrouwen t.a.v. hun ex

Vanmorgen berichtten we over het wetenschappelijk bewijs dat de seksdrive van mannen de oorzaak is van alle strijd in de wereld.

Zij zouden de aanstichters zijn van alle oorlogen en ruzies.

Des te opmerkelijker dat we bijna direct daar achteraan stuitten op het verhaal van boze (afgewezen) vrouwen die door roeien en ruiten gaan om hun wraaklusten bot te vieren…….

Psychiater Bram Bakker vraagt zich in het AD af wat wraakzuchtige wezens zoals Marianne Gingrich, de ex van Obama-uitdager Newt Gingrich, bezielt. Zij gaf donderdag een interview waarin ze trachtte de kansen van haar Republikeinse ex-man totaal de grond in te boren, door breed uit te pakken over diens gedrag. Pure modder-spuiterij.

De vrouw die zich nog steeds laat noemen bij de achternaam van de man die ze zo openlijk haat, was ook niet de eerste mevrouw Gingrich. Newt was al eens eerder gescheiden voor hij Marianne huwde. Zij zat als het ware al in de wachtkamer. Dan kun je het eigenlijk al voorspellen.

Iedereen is in staat om vreemd te gaan, memoreert Bram Bakker, maar degenen die dat al in praktijk hebben gebracht, lopen een sterk verhoogde kans dat nog eens te doen.

Waarschijnlijk dacht Marianne, net als al die andere vrouwen die op dit soort mannen vallen, dat het haar wel zou gaan lukken om hem met haar alleen gelukkig te laten zijn. De frustratie over het mislukken daarvan drijft iemand dan tot een treurige wraakactie als zo’n interview. Het zegt meer over de ex-vrouw dan over de man die ze aanvalt. Hoe fout die ook mag zijn.

Vaak wordt gezegd dat liefde kan overslaan in het omgkeerde, namelijk in haat en daar zou je wraakzuchtig van kunnen worden. Maar de Nederlandse psychiater eindigt met een interessante stelling: het tegenovergestelde van liefde is onverschilligheid, niet haat.

Lees ook:Karin Bloemen, Javier Guzman e.v.a. verdrijven depressies
Lees ook:Psychiater Bram Bakker vindt het niet kloppen dat premier Mark Rutte single is
Lees ook:Soms moet je een liefde opgeven
Lees ook:In een ‘open relatie’ hotseflots je er niet zomaar op los!
Lees ook:Sociale media stimuleren stalkers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De wraaklust van vrouwen t.a.v. hun ex

  1. Pingback: In een ‘open relatie’ ben je geen vreemdganger | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>