Tip voor gescheiden vrouwen: verpats je trouwring!

De ‘self-made’ woman Annemarie van Gaal, succesvol in zeer veel zaken heeft een boek geschreven over scheiden.

Zelf is zij ook ervaringsdeskundige op dit gebied: zij zag tot 2x toe een huwelijk sneuvelen enzij schreef in haar echtscheidingsboek ‘EXIT’ dan ook vooral adviezen voor vrouwen in de praktische en financiële zin.

“Na de scheiding moet je echt tijd aan jezelf besteden!”

Zo vertelt de 49-jarige moeder van inmiddels 2 grote zoons. “Toen ik mij in het onderwerp echtscheiding verdiepte, zag ik 150 boeken die allemaal over de emoties rondom scheiden gaan. Er was geen boek over scheidingen dat in duidelijke, voor iedereen begrijpelijke taal over financiën en zakelijke dingen rondom de scheiding gaat. Welke stappen moet je zetten? Hoe bereken je kinderalimentatie? Moet je het huis verkopen?”, vertelt Annemarie in het AD.

Ze bekritiseert de slachtofferrol die veel vrouwen zich aanmeten. Emotioneel verslavend, noemt ze hen. “Mensen krijgen heel veel aandacht als ze zich als slachtoffer opstellen. Iedereen leeft natuurlijk ook mee: ‘Wat erg dat hij je dat heeft aangedaan’. Maar je moet niet passief zijn. Je hebt alle energie nodig om erbovenop te komen.”

Een van de concrete adviezen in haar boek is: verkoop de trouwring en koop er mooie kleren van. “Dat heb ik ook gedaan. De ring in de tuin begraven of welk ander ritueel ook, heeft geen nut.”

Daarnaast raadt ze de lezer aan elke dag 3x 30 minuten aan zichzelf te besteden. Koop een lekkere dagcrème, volg een cursus vinologie of ga sporten. “Na de scheiding is het echt nodig jezelf te dwingen om met jezelf bezig te zijn. Niet alleen met je uiterlijk, maar ook met je innerlijk. Maar al te vaak zie ik vrouwen die verslonzen, ze willen niet meer aan een nieuwe man denken. Dat is de verkeerde instelling. Om dat te verhelpen, moet je je aan dit ritme houden. Werk aan je talent!”

Lees ook:Gelijk met huwelijksakte ook een scheidingsconvenant tekenen
Lees ook:Gratis van je vent af met GRAZIA’s ‘Happy Divorce’
Lees ook:Rondkomen na de scheiding
Lees ook:Het is vrijdag de 13e: de dag van de echtscheiding, echt waar!
Lees ook:Wat je dus NIET cadeau moet doen voor vaderdag

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tip voor gescheiden vrouwen: verpats je trouwring!

  1. Pingback: Net gescheiden? Verkoop die huwelijksmeuk toch en hou er nog wat aan over! | Relatie

  2. Trouwring Specialisten

    Afhankelijk van de waarde van de trouwring lijkt het ons zeer ongepast om er zaken als kleren van te kopen. Een huwelijk en daarbij een scheiding is niet iets wat je zomaar vergeet en kleren zijn erg vergankelijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>