Celebs zorgen ervoor dat vreemdgaan niet altijd tot scheiding leidt

Goed voorbeeld doet goed volgen. Of zo u wilt: slecht voorbeeld doet slecht volgen.

Het is 1 van de gevolgen van de secularisatie van de afgelopen 20 jaar dat sterren worden aanbeden door ‘de gewone man en vrouw’ en als zodanig ook als rolemodels dienen.

Er is in de afgelopen tijd behoorlijk wat geschreven over overspel en andere sekscapades van getrouwde beroemdheden.

Niet altijd leidde dat tot echtscheidingen. Dat lijkt meer en meer gemeengoed te worden………….

Een enquête onder Britse advocaten maakt duidelijk dat ‘niet langer verliefd‘ de meest voorkomende reden is tot echtscheiding, terwijl in voorgaande jaren vreemdgaan steeds op nummer 1 stond.

Het aantal echtscheidingen in Engeland en Wales is nu op het laagste niveau sinds 1974. 60% van de advocaten merkt een stijging van het aantal paren dat een huwelijkscontract laat opstellen.

Volgens 82% van hen worden scheidingen uitgesteld vanwege de crisis. Mannen en vrouwen wachten ermee, omdat ze vrezen dat hun goederen nu minder waard zijn.

Oorzaken van een scheiding zijn voorts: een midlifecrisis, emotioneel of lichamelijk geweld, onredelijk gedrag en financiële zorgen.

Volgens onderzoekster Louisa Plumb zijn bekende stellen, die samenblijven ondanks ontrouw van een partner, een mogelijke verklaring voor deze trend. Zo werden de affaires van voetbalsterren Ashley Cole, David Beckham en Wayne Rooney uitgebreid in de pers besproken. Steeds meer (bekende) vrouwen lijken hun ontrouwe man te vergeven en met hem verder te willen.

Relatietherapeute Christine Northam zegt dat het vaak voorkomt dat paren zeggen wel dolop elkaar te zijn, maar niet meer verliefd. “Hierdoor is hun huwelijk niet langer een prioriteit en zijn ze meer bezig met hun carrière, financiën of hun gezin. Aan een huwelijk moet je werken, anders groei je onherroepleijk uit elkaar.”

Lees ook:Scheiden doen we pas na het lijden
Lees ook:De kans op een gelukkig huwelijk is kleiner dan een kwart
Lees ook:Recessie houdt Spaanse paren bij elkaar
Lees ook:Liefdesbrieven worden in China pas 7 jaar later bezorgd
Lees ook:Huwelijken sneuvelen door gebrek aan duidelijkheid

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>