Exen vaak niet welkom bij uitvaart

Ik vind dat ex-partners en zeker degenen die lang samen waren, elkaar nooit meer echt uit hun leven kunnen schrappen.

Laat duidelijk zijn dat ik het hier niet heb over ex-scharreltjes of kortstondige affaires en relaties.

Ik weet dat er velen zijn die geforceerd de ex uit hun nieuwe leven (trachten) te bannen, ook omdat ze vaak kwaad zijn vanwege een (v)echtscheiding.

Toch klopt het niet: je bent immers voor een deel geworden wie je bent dankzij de persoon met wie je zo lang lief en leed deelde. En last, but not least: vaak ook nog voor eeuwig nageslacht deelt.

Een moment waarop zoiets heel pijnlijk duidelijk wordt, is het moment dat de ex sterft. Ik heb ‘gelukkig’ ook uitvaarten meegemaakt waar 2 ex-mevrouwen de officiële weduwe troostten, maar vaak wordt de vroegere partner nadrukkelijk geweerd.

Uit een onderzoek van uitvaartverzekeraar Nuvema blijkt dat 17% van de Nederlanders aangeeft dat zijn of haar ex niet welkom is op de eigen uitvaart.

Ook zijn er die hun bloedeigen broers en zussen er niet bij willen hebben. Verder zijn er mensen die laten weten hun vader, schoonzussen, zwagers of tantes geen rouwbrief te willen laten zenden.

Frappant: schoonmoeders blijken slechts in 4% van de gevallen niet welkom. De meest genoemde reden om familie te weigeren is ruzie.

Lees ook:Hoe regel jij je digitale erfenis?
Lees ook:Bruce Jenner als sexy vrouw op cover Vanity Fair
Lees ook:Mannen schatten zichzelf intelligenter in dan vrouwen
Lees ook:3/4 Nederlanders heeft iets gemist in zijn of haar opvoeding
Lees ook:Vrouwen die constant aan de lijn zijn, hebben ongelukkiger relaties

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Exen vaak niet welkom bij uitvaart

  1. Albert Bolink Hengelo Overijssel

    Joke Spanjaard ik vergeef je veel, maar dat JIJ mij nooit het overlijden van onze zoon maarten hebt gemeld vergeef ik jou nooit! Heb dus ook geen afscheid van je kunnen nemen, en dat vind ik wel zo enorm laag van je echt onwaarschijnlijk. http://bijonsin.nl/maarten

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Ex Bobby Brown mag naar uitvaart Whitney Houston | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>