Met wie gaat Fikkie mee na de scheiding?

Om mij heen heb ik het al diverse malen gezien.

Stellen die uit elkaar gaan en dat de een dan vaak vreselijk veel verdriet heeft omdat de hond of kat met de ander meegaat.

Verstandige exen regelen een soort van omgangsregeling voor Baloe, Max of Blackie……..

Volgens de laatste cijfers vecht 1 op de 5 scheidende paren echter ook over de huisdieren. En 1 op de 10 noemt de pijn van het verlies van hun huisdier groter dan het verlies van de partner.

Net als bij de kinderen, worden huisdieren steeds vaker evenredig ‘verdeeld’ tussen de ex-partners, in een soort van co-baasjes-schap. Het gaat dan niet alleen om honden, maar ook katten, konijnen, cavia’s en natuurlijk de gevederde vrienden.

Britse en Amerikaanse rechtbanken hadden al vechtscheidingen over papegaaien, parkieten, paarden, apen, tarantula’s en zelfs een kikker. Die laatste overleefde de juridische veldslag overigens niet.

Het kon dus niet uitblijven: advocaten en notarissen spelen in toenemende mate in op de dierenliefde, maar vooral natuurlijk op de echtscheidingsmarkt.

Ze bieden huwelijkscontracten aan met een clausule over huisdieren, bezoekrechten en huisdiergerelateerde financiële voordelen. Sommige van deze ‘pet-lawyers’ maken reclame met slogans als ‘Jij de auto, ik de kat’ of zoals op bijgaande illustratie met een levende hond die ‘Wie houdt mij?’ op z’n bastje draagt.

Dit doet grappig aan, maar in de praktijk brengt het bakken vol leed met zich mee. Je zult je harige vriendje na zoveel jaar maar moeten missen.

Of de situatie andersom: geen van beide gescheiden echtelieden heeft nog tijd voor het dier, dus uiteindelijk belandt die laatste in een asiel. Wel zo handig om daar dus goede afspraken over te maken als alles nog pais en vree is.

Lees ook:Huisdieren moeten onderdeel worden van testament
Lees ook:Notaris-clausule die ex-paren verbiedt naaktfoto’s en andere shit te publiceren
Lees ook:Geen honden en baby’s achterlaten in de auto met deze warmte, nog geen minuut!
Lees ook:Gezinnen met een hond zijn actiever
Lees ook:Een vechtscheiding over de kop van de hond of kat heen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Met wie gaat Fikkie mee na de scheiding?

  1. Pingback: Als de hond het kind van de rekening is bij scheiding | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>