Facebook is Big Brother

Een man die al maanden wacht op alimentatie, heeft de gegevens van zjn ex op Facebook gebruikt om aan te tonen dat ze wel degelijk kan en moet betalen.

De rechter accepteerde dit als overtuigenden de vrouw moet nu over de brug komen…………

“Facebook duikt steeds meer op als bewijsmateriaal in echtscheidingen“, zegt specialiste Christine Van Roy van de K.U.Leuven in Het Laatste Nieuws.

Maanden achterstallige alimentatie voor hun zoontje had Annelies B. (30) uit het Belgische Koksijde. Maar op haar Facebook-pagina pronkte ze met haar nieuwe laptop of haar reisje naar Rome.

Haar ex-vriend printte het allemaal uit, en legde de documenten, 18 bladzijden, neer op de rechtbank waar het door de rechter aanvaard werd als bewijsmateriaal.

“Logisch”, zegt specialiste familie- en jeugdrecht Christine Van Roy (K.U.Leuven), “De dame heeft de gegevens zelf publiek gemaakt door ze op het wereldwijde internet te plaatsen. Facebook wordt steeds meer gebruikt in familierecht. Mensen die nog in een echtscheidingsprocedure zitten en op Facebook pronken met hun nieuwe relatie, moeten goed weten wat ze doen. Ze leveren zelf bewijsmateriaal van overspel. Recht op privacy moet je daarbij niet inroepen. Je hebt de gegevens er immers zelf op gezet.”

Eerder raakte al bekend dat zowel de belastingdienst als de politie Facebook gebruiken om aan informatie te raken.

“Mensen moeten echt 2x nadenken over wat ze allemaal op hun Facebook zetten”, aldus Christine Van Roy.

Lees ook:1 op de 3 is een Facebook-scheiding
Lees ook:‘t Is ook crisis in alimentatie-land
Lees ook:Facebook, Chantal, Peter R. de Vries en de wraakporno
Lees ook:Partner-alimentatie is een recht, maar kan een plicht worden
Lees ook:Rondkomen na de scheiding

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Facebook is Big Brother

  1. erlise

    Zijn we zo hard op ons hoofd gevallen dat we onze vrijheid van communicatie inleveren bij Facebook en andere zogenaamde sociale netwerksites? Zijn we zo gek deze nieuwe almachtige keizers te laten beslissen over wat wel en niet mag in het samenlevingsverkeer? Zijn we zo dom om te begrijpen dat de nieuwe sociale netwerken helemaal niet zo sociaal zijn?

    http://www.onzestem.eu/2010/11/keizer-facebook-sociale-netwerken-helemaal-niet-sociaal-een-analyse/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>