Scheidingslessen voor kinderen

Vader en moeder willen niet meer met elkaar leven. Een kind heeft daar niet om gevraagd.

En ondanks dat kinderen van gescheiden ouders vandaag de dag geen uitzondering meer zijn in bijvoorbeeld hun klas, is het wel belangrijk dat ze begeleid worden……

‘Jonge Helden’ introduceert echtscheidings-programma’s op scholen, na deze eerder bij RIAGG’s en in particuliere praktijken te hebben gedraaid.

Basisscholen in Alkmaar, Den Bosch, Hilversum, Lelystad en Zoetermeer bieden kinderen de lessen aan. Als het project op deze scholen aanslaat, worden de lessen landelijk ingevoerd.

Bij 60% van de scheidingen in 2007 waren minderjarige kinderen betrokken. Bijna 35.000 in getal, volgens het CBS. Dat is 5000 meer dan 10 jaar eerder.

Begeleiding is nodig, omdat kinderen van gescheiden ouders op latere leeftijd vaker ontsporen, vaker gedragsproblemen, depressies en angsten hebben, meer moeite hebben met relaties en een groter risico lopen om verslaafd te raken aan alcohol of drugs.

In de scheidingslessen komen verschillende werkvormen aan de orde. Belangrijk is dat kinderen uiting geven aan hun gevoelens en dat op hun eigen manier kunnen invullen. Dat kan door te praten, maar ook door te tekenen, te knutselen of een toneelstukje op te voeren.

Kinderen en tieners komen 6x bij elkaar met leeftijdgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt. Ouders krijgen informatie, steun en tips.

Meer informatie over achtergrond en programma’s is te vinden op stichtingjongehelden.nl.

Lees ook:Amicaal scheiden schaadt de kinderen ook
Lees ook:Ruzie thuis is voor kinderen erger dan gescheiden ouders
Lees ook:Vechtscheiders moeten op diploma-uitreikingen hun strijdbijl begraven
Lees ook:Jongeren vinden dat ouders van nu te snel scheiden
Lees ook:Na een scheiding is er minder contact tussen kinderen en hun grootouders

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Scheidingslessen voor kinderen

 1. xx xx

  Onvoorstelbaar zoiets. En dan te bedenken dat de reden dat die gedragsstoornissen bij kinderen c.q. erger wel degelijk een oorzaak zijn van meest de verzorgend ouder te lande de moeder c.q. familie in verreweg de meeste zaken. Dat is gebleken na prima onderzoek door Gardner op dit terrein. Letterlijke gepleegde vervreemding van vaders door moeders gedaan, wat kindermishandeling is in realiteit werd amper aangepakt en gezag werd klakkeloos over kinderen gegeven aan mensen met borderlinesyndroom die als kenmerk al hebben manipuleren liegen en bedriegen. Nogal logisch dat er duizenden clientele rondlopen met stoornissen zo. Dan moet je niet zulke zogenaamde cursussen gaan geven waar halen ze het vandaan, dan dien je te zorgen als rechtsstaat dat kinderrechten niet langer worden geschonden en te onderzoeken als rechter of het toestandsbeeld van moeders wel normaal is,
  en daarbij is het nog maar de vraag of het jaren had gemogen gezag geven aan alleenstaande moeders daarna met zulke ernstige geestesstoornissen. BW staat al jaren iets anders ook immers. Niet voor niks wil Rouvoet eigenlijk meldplicht ook al zegt ie dat niet. Want ze weten allang als politiek dat daarmede het verzwijgen door hulpverleners aan het licht komt in vele zaken ook over jaren.
  http://www.rgardner.com
  Pak zulke frustrerende meest moeders aan Strafrechtelijk aangezien de familierechters dat niet wensten te doen en het gevolg is zichtbaar aan patiëntjes aantoonbaar met psychiatrische problematiek nu en later.
  Dan hoeft er geen cursus meer gegeven te worden ook en belazer je kinderen niet langer ook.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>