Echtscheidingsspreekuur

Vanaf 1 september kun je op het echtscheidingsspreekuur van maatschappelijk werker Helen Geurtsen en advocaat Wim Vahl terecht.

De gevolgen van een scheiding zijn vaak niet te overzien en omdat in Nederland één op de drie echtparen scheidt, is het echtscheidingsspreekuur in het leven geroepen……………….

Het spreekuur is er vooral voor mensen die willen weten wat er allemaal bij komt kijken. In het spreekuur krijgen cliënten algemene informatie en ze maken een inschatting op welke gebieden zij kunnen helpen. Vahl is er voor het juridische advies, Geurtsen voor het sociaal psychologisch aspect.

Ook onderzoeken ze eerst of er mogelijkheden tot herstel zijn. Misschien is er naast een scheiding wel een vredelievender oplossing. Maar vaak is het al snel duidelijk dat één of beide partijen heel zeker is van een scheiding en dan is het zaak beide partijen zo goed mogelijk te begeleiden en adviseren.

Als er kinderen bij betrokken zijn, moet een scheiding op een kindvriendelijke manier gebeuren. Kinderen voelen zich vaak schuldig als hun ouders gaan scheiden en er is voor de kinderen ook mogelijkheid om naar het spreekuur te komen. Zelfs familie en leraren die bezorgd zijn om het welzijn van het kind kunnen bij het spreekuur aankloppen.

Het spreekuur is laagdrempelig vanwege het feit dat het gratis is. Iedereen kan binnenlopen en krijgt gratis juridisch advies. Zelfs na een scheiding kan er aangeklopt worden. Bijvoorbeeld voor bemiddeling of advies over omgangsregeling en alimentatie.

Enige nadeel: dit spreekuur wordt gegeven op de Veluwe, maar wie weet breidt dit soort spreekuren zich rap uit. Het schijnt nodig te zijn.

Lees ook:Echt scheiden in een dag
Lees ook:Trouwen in beperkte gemeenschap der goederen
Lees ook:Gezellig samen de trouwringen aan gort slaan bij echtscheiding
Lees ook:Amicaal scheiden in het echtscheidingshotel
Lees ook:Aantal vechtscheidingen explosief gestegen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Echtscheidingsspreekuur

  1. JessicaDitly

    Great point and very interesting food for thought. I’m not sure I have any clients I can replicate this with, but will bear in mind for the future. Regards

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>