Relatiebreuk overschat

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen een relatiebreuk zwaarder inschatten dan het eigenlijk is. Eigenlijk schatten ze de gevolgen in als grandioos en onoverkoombaar. Mensen die tegen je zeggen: ach, het komt wel weer goed, geloof je niet. Het komt nooit meer goed! Verdorie!

Dat komt onder anderen door de roze bril waardoor mensen die verliefd zijn de relatie bezien. Voor iemand die verliefd is, is een relatiebreuk niet voor te stellen, zij voorspellen dat na die breuk het verdriet ontzettend groot is. Want wat is er erger dan het object van je liefde te verliezen? Je zult alleen achterblijven, altijd vergezelt door verdriet en depressie, je twee beste vriendjes.

Als je personen na de breuk vraagt hoe de breuk is ervaren, dan is het gevoel lang niet zo sterk als voorspeld. In werkelijkheid komt iedereen een breuk te boven. En stiekem weten we dat allemaal. Misschien vinden we het gewoon lekker om te zwelgen in verdriet, in zelfmedelijden?

Lees ook:De 10 geboden van het samenwonen
Lees ook:Een scheiding verwerken? Reken op 2 jaar!
Lees ook:Gedumpt worden is lang zo erg niet als je denkt
Lees ook:Echtscheidingen hebben domino-effect
Lees ook:Kluuns 10 geboden voor vrouwen die voetbal kijken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>