7 year itch wordt 5 year itch

Seven_year_itchUit nieuw internationaal onderzoek blijkt dat stellen steeds sneller in een sleur terecht komen en op elkaar uitgekeken raken.

Bestond er eerst die magische grens van 7 jaar, the seven year itch, nu blijkt het geluk al ernstige deuken te krijgen na 5 jaar…………..

Professor in de psychologie, Stefaan Lievens,ziet verschillende redenen voor deze verschuiving. Jongeren blijken tegenwoordig meer in het moraal van seriële monogamie te geloven. Geluk is het doel en dat maakt dat ze sneller van partner wisselen dan vroeger.

Er schijnt volgens Lievens ook een steeds verdere ontkoppeling tussen seks en voortplanting te zijn. Een tendens tot polyamorie zelfs.

Vrouwen maken een inhaalslag omdat ze vaker dan vroegere generaties hoger zijn opgeleid en daardoor vaker werken. Beide geslachten maken dus meer kans om contacten tegen te komen die liefdeskansen vergroten. Ook internet draagt hier zijn steentje aan bij. En hoe meer keus, hoe meer kansen, hoe meer twijfel.

Advies voor koppels die nu in een five year – of seven year itch zitten: Koppels gaan alvorens ze trouwen al vaak samenwonen. Als ze dan trouwen verwachten ze vaak dat alles vanzelf gaat. Maar zo werkt het niet volgens Lievens. “Liefde blijft een werkwoord. Tracht telkens iets nieuws in de relatie te steken. Voorkom dat de relatie een sleur wordt.”

Het is ook slim om voor voldoende financiën te zorgen. Armoede is geen goede stimulans voor een relatie. En mocht je toch in de verleiding raken door een ander persoon, bedenk dat een nieuwe relatie wel leuk en spannend lijkt, maar dat het ook erg kan tegenvallen. Immers, de relatie die je nu hebt was ook ooit nieuw, mooi en spannend.

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Lees ook:Oh-oh, daar heb je de sleur…
Lees ook:7 year itch? Nee hoor: pas na 12 jaar wordt het link!
Lees ook:Net getrouwd en nu al spijt: het overkomt 1 op de 5
Lees ook:Social Media vormen de belangrijkste reden tot relatiebreuken
Lees ook:Het ‘honeymoon-effect’: na 30 maanden huwelijk worden scheuren zichtbaar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>