Ludduvuddu

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: liefdesverdriet.

Een gebroken hart en eenzame nachten vol tranen en een hoofd vol watten.

Niets kan je meer plezieren of gelukkig maken………

Wetenschappers aan de Medical University of South Carolina hebben ontdekt dat liefdesverdriet zelfs zichtbaar is in de hersenen……………

Verdriet, door een scheiding bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat met name bij vrouwen de hersenactiviteit vermindert, vooral in de gedeelten van de hersenen die geassocieerd worden met emoties, aandacht en motivatie.

Die vermindering van hersenactiviteit wordt getriggerd zodra de vrouw aan haar ex denkt. De hersenen kunnen de emoties niet optimaal verwerken en dat kan zelfs leiden tot depressies. Hoe erger het verdriet, hoe minder de hersenactiviteit.

Uit een ander onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van hoop, liefdesverdriet pijnlijker maakt. Vooral mannen koesteren na het verbreken van een relatie (valse) hoop.

Volgens de onderzoekers is dat omdat mannen meer eergevoel hebben en de nederlaag minder makkelijk toegeven. Vrouwen blijken na een breuk eerder de hoop op te geven. Ze zijn realistischer en aanvaarden sneller. Echter, zodra de hoop bij mannen is gevaren, is het liefdesverdriet ook snel verdwenen. Sneller dan bij vrouwen.

Lees ook:Emotionele gesprekken worden later minder goed herinnerd
Lees ook:Met zoenen en seks samen de stress te lijf
Lees ook:Cocaïne vermindert empathisch vermogen
Lees ook:In liefdesverdriet schuilt ook positiefs
Lees ook:Onderzoek naar verband tussen gebroken hart en depressie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>