Emotionele chantage

Ooit in een relatie gezeten waarin de ander aan emotionele chantage deed? Op innerned staat een artikel over dit fenomeen. Emotionele chanteurs passen technieken toe die ervoor zorgen dat jij je schuldig voelt als ze hun zin niet krijgen…………..

De chanteur kan boos worden, gaan huilen of verwijten maken als jij niet doet wat hij of zij zegt. Daardoor voel je je schuldig, je voelt je verantwoordelijk voor hun verdriet, want immers, zij geven jou het gevoel dat jij hun oplossing bent, dat jij de oplossing kunt aanreiken. Als je dat niet doet ben je een slecht mens en houd je niet echt van ze. En wat doen zij voor jou? Juist, meestal niks.

In een liefdesrelatie zijn er uitspraken als: als jij me verlaat, dan is mijn leven over; doe mij dit niet aan, anders ga ik kapot; laat me niet in de steek, jij bent alles wat ik heb; alleen jij kan me helpen, anders red ik het niet. En geloof het of niet, er zijn genoeg mensen die deze uitspraken serieus nemen en zich verantwoordelijk voelen voor het geluk van de ander. Zij laten zich keer op keer weer emotioneel chanteren. Zijn bang dat de ander inderdaad een eind aan zijn leven maakt als ze weggaan. Zij geloven echt dat ze de redding zijn van de ander. Geloven met heel hun hart en verstand dat zij het geluk kunnen maken voor de ander. En zeg nou zelf, is dat niet een beetje arrogant?

Lees ook:Irritaties
Lees ook:De enige manier waarop je die nare angel uit een ruzie met je partner haalt
Lees ook:Zo reageren mannen op de seksuele intimidatie van hun vrouw
Lees ook:Vrouwen tegenwoordig minder schuldgevoel dan mannen na overspel
Lees ook:Geen zin in seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>