Samen slapen is lastiger dan seks

Hot-sale-kisses-font-b-wal

Heeft hij vannacht weer een compleet bos omgezaagd. Of rukte zij vannacht het dekbed weer van je af? Kleine ergernissen zo vlak na elkaar, die soms grote gevolgen hebben.

Zo blijkt uit onderzoek van de University of Leeds in samenwerking met beddenfabrikant Silentnight Ruim een derde van de ondervraagden worden soms midden in de nacht wakker wordt door hun partner.

“Voor veel paren zou in aparte kamers slapen hen ertoe bijdragen aan een betere nachtrust van beiden“, aldus hoofdonderzoekster, slaapexpert Nerina Ramlakhan in The Daily Mail. Johan Verbraecken, slaapexpert aan het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen, herkent de problematiek.

“Het klopt dat een woelige of snurkende partner een bron van ergernis kan zijn, maar er zijn veel koppels die niet apart willen slapen. Voor sommige mensen is het dan weer geen optie omdat ze te klein wonen”, zegt hij. “Als je nachtrust vaak wordt onderbroken, ben je overdag prikkelbaarder en neemt de kans op depressiviteit toe. Zit je relatie op dat moment niet goed, dan kan dit alles gaan doorwegen en uiteindelijk de druppel zijn die de emmer met frustraties doet overlopen.

Besluit je om het bed te blijven delen, dan kan je volgens Verbraecken enkele kleine dingen doen om elkaar niet te storen. “Ga voor 2 aparte matrassen, dan voel je de bewegingen van je partner niet op je eigen matras, of wat dacht je van een groter bed? Nog een optie: kruip vroeger onder de wol dan je partner, dan merk je minder wanneer hij erbij komt liggen. Of ga slapen met oordopjes en een oogmasker.” De expert raadt wel aan om langs te gaan bij een specialist als de problemen aanhouden. “Sluit echter niet uit dat de oorzaak van het slaapprobleem misschien ook voor een deel bij jezelf ligt.”

Een eerdere studie wees ook uit dat stellen die apart slapen vaak toch een beter seksleven hebben.

Lees ook:Paren met aparte slaapkamers: een taboe in Nederland
Lees ook:Aparte slaapkamers laat partners spannender seks beleven
Lees ook:Apart slapen is voor je nachtrust én je seksleven stukken beter
Lees ook:Vanaf welke leeftijd laat je je kinderen samen met liefje slapen?
Lees ook:SAT: apart slapen houdt de seks spannend!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>