Krijgt jouw geliefde de pincode van je telefoon?

always-on-cell-phone

Je hebt van die stellen en die zeggen dat elkaar ALLES vertellen. Als een soort van ritueel krijgen ze pincodes van elkaars mobiele telefoons en zo meer. Daar komt geheid gedonderde van. ‘Als je partner ongegeneerd een minuut lang in je gsm mocht neuzen, zouden er dan onfrisse zaakjes aan het licht komen?’ Met die vraag ging de Belgische YouTuber ‘JackspelisTV’  de straat op. Sommige reacties doen alvast niet veel goeds vermoeden en bij 1 paar liep het zelfs uit op een breuk. Oef.

“Pakweg 75% van de ondervraagden weigerde deel te nemen. Van zodra ze hoorden dat het een relatietest was, hadden ze geen interesse meer”, aldus de filmpjes-maker.

Dat de video nu plots zo hot is, verrast hem ook. “Ik had dit totaal niet verwacht. Ik wist niet dat koppels zoveel te verbergen hebben voor hun partner. En als YouTuber was ik ook gewoon benieuwd hoe het rond dit thema precies zat bij de Vlaming.” Facebook heeft het filmpje intussen verwijderd van zijn account. Waarschijnlijk omdat een of meerdere van de betrokkenen liever toch niet op deze manier in beeld kwam.

Professor sociale media Dirk De Grooff vertelde in 2012 op de Vlaamse Radio 2 dat hij partners niet stiekem op elkaars telefoon moeten kijken. Het is zelfs verboden bij wet, want hiermee ga je in tegen de regels van de privacy. Als je je partner je paswoord geeft, geef je dus wel die toestemming. Als je niet de toegang krijgt tot de gsm van je partner, hoeft dat niet per se te betekenen dat je geliefde je bedriegt.

In een evenwichtige relatie moet er ook plaats zijn voor privacy. En omgekeerd betekent het niet dat als je wél de code tot de gsm van je partner hebt, dat de band tussen jullie sterk is. Toegang tot de mailbox of berichtjes van je geliefde kan wel een teken van trouw zijn, maar je kan er geen vertrouwen mee creëren als dat er nog niet is. En wanneer je elkaars telefoons gaat controleren, is er al sprake van wantrouwen.

Lees ook:Kijken jij en je geliefde nog weleens 4 minuten onafgebroken in elkaars ogen?
Lees ook:Internetprivacy? De grootste bedreiging is de eigen partner!
Lees ook:Facebook, Chantal, Peter R. de Vries en de wraakporno
Lees ook:Social Media vormen de belangrijkste reden tot relatiebreuken
Lees ook:Met veel sociale media communiceer je je relatie naar de knoppen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>