Belgische minister stuurt jonge ouders op donderdagavond verplicht uit

date-night

“Maak van donderdag je vaste date-dag!” Dat is de boodschap van Minister Jo Vandeurzen. De Belgische bewindsman wil zo voorkomen dat de relatie van jonge ouders onder spanning komt te staan. De dagelijkse huishoudelijke taken, drukke carrières en het managen van een gezin, kunnen al snel voor strubbelingen zorgen. Door een wekelijkse datenight in te lassen hoopt de minister ouderparen aan te zetten meer te investeren in elkaar.

De aanbeveling kwam van het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen. “Zij raadden aan campagnes op te zetten rond het thema relatie,” aldus Vandeurzen. “Het is een thema dat we bespreekbaar moeten maken, dat het belangrijk is om aan een relatie te werken. Wanneer de ouders een goede relatie hebben zijn ze niet alleen gelukkiger, het is ook een goede zaak voor de kinderen aangezien zij opgroeien in een positief gezinsklimaat.”

Lees ook:Bij vechtscheidingen moeten ook kinderen onder de 12 hun mening kunnen geven
Lees ook:IKEA-spullen kopen en in elkaar zetten: de ultieme relatietest III
Lees ook:Vergeet vandaag geen ‘stemfie’ te maken (selfie in stemhok)
Lees ook:Mannen vinden liefde belangrijker dan vrouwen
Lees ook:Ouders vinden overgewicht normaal

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>