Wat je partner kan toe- of afdoen aan je carrière

Power couples mag cover Spitzer and wife-thumb

Dat je partner mee het geluk van jullie relatie of huwelijk bepaalt, lijkt logisch. Iets minder voor de hand liggend is het feit dat de persoonlijkheid van je geliefde ook van grote invloed is op je professionele succes. Wanneer je een lieve en coöperative partner hebt, is de kans groot dat je eigen carrière ook positief verloopt.

Zo blijkt uit onderzoek aan de Washington Universiteit in Sint Louis naar het professionele en privé-leven van 5000 getrouwde mensen. Wetenschappers stellen namelijk dat er een groot verband is tussen werkomgeving en privéleven. Mensen die zich zekerder voelen in hun werk, blijken vaak een partner te hebben die meehelpt in het huishouden en zich bewust is van het gezinsleven.

Paren die de taken in en rondom huis en gezin evenredig verdelen, maken zich minder zorgen onder werktijd. Zij weten dat de partner de dineg doet die zo zijn afgesproken. Een partner hebben die je steunt, maakt je ook een beter mens: als hij of zij jou kan vertrouwen, zal de werkgever dat hoogstwaarschijnlijk ook kunnen. Een gelukkige relatie geeft daarnaast gewoon minder stress en dat uit zich zowel binnen- als buitenshuis.

Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Een moeilijke thuissituatie of relatie, maakt je ook slechter op het werk.

Lees ook:Het liefdesleven van de dokter gaat niet over rozen
Lees ook:In een liefdesrelatie moet je dezelfde instelling hebben als op je werk
Lees ook:Internetprivacy? De grootste bedreiging is de eigen partner!
Lees ook:Evenwichtige rolverdeling zorgt voor betere seks bij ouders
Lees ook:Helaas: met hard werken compenseer je een ongelukkig privéleven niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>