7 zaken die porties gif voor je relatie kunnen worden

CoupleArgu

1. HET SCOREBORD BIJHOUDEN
De een betaalt meer dan de ander tijdens dates, hij zet het afval vaker buiten dan zij. Het zijn dingen waarvan we onbewust de score bijhouden. Maar wie een relatie als een wedstrijd ziet, kweekt gevoelens van schuld of wrevel. Er is als het goed is geen winnaar of verliezer. Leuker is het om iets te doen voor de ander zonder daarvoor iets terug te verwachten. Als je echt het gevoel hebt dat de taken ongelijk verdeeld zijn, praat daar dan zo snel mogelijk over.

2. GEDEELDE AANDACHT IS ECHT HALVE AANDACHT
Verschillende dingen tegelijk kunnen doen is handig, maar met aandacht geven aan hond, kind, vriend of partner werkt dat totaal niet. Als hij of zij vertelt hoe de dag was en de ander schoolt ondertussen naar Facebook en Twitter, ebt alle goedgemeendheid direct weg. In een relatie verdienen beiden onverdeelde aandacht en het gevoel dat de partner belang hecht aan wat die ander zegt. Die sociale media loopt intussen niet weg.

3. JIJ-BAKKEN
Iedereen heeft zo zijn punten, en je mag écht wel eens herhalen dat vuile was ín de wasmand moet en de jampot schoon, maar onthoud dat perfectie niet bestaat en dat altijd klagen algauw de sfeer naar beneden doet tuimelen en op iemands zenuwen gaat werken. Daarbij verliest het ook snel aan effect. Spaar opmerkingen op voor de écht belangrijke zaken.

4. VERGELIJKEND WARENONDERZOEK
Het is heel normaal dat je je huidige partner heimelijk weleens vergelijkt met je ex, maar probeer dat te beperken: je wil immers voort met je huidige lief. En dat soort zaken hardop uitspreken werkt echt tegen je.

5. JOKKEBROKKEN
We doen het allemaal, om problemen of gezeur te voorkomen of om andermans gevoelens te sparen. Maar geheimen gaan op den duur altijd zwaar wegen en de waarheid komt een keer aan het licht. Dus liegen over belangrijke zaken nekt je op een dag.

6. VERGEVEN, MAAR NIET VERGETEN
Relaties zijn gebaseerd op vertrouwen, en als dat geschonden wordt, heb je 2 opties: ofwel vergeven, ofwel kappen. Als je voor het eerste optie kiest, praat het uit en haal later nooit meer oude koeien uit de sloot.

7. HET ZIJN DE KLEINE DINGEN DIE HET DOEN
Niets is zo desastreus als sleur, en dat geldt ook voor al die kleine dingen van die ander. Zorg ervoor dat ze niet vanzelfsprekend gaat vinden, maar zeg af en toe nog eens een welgemeend ‘dankjewel’. De sfeer wordt er direct zonniger van!

Lees ook:De kracht van vergeven
Lees ook:Een leuke relatie
Lees ook:Irritaties
Lees ook:Wat vrouwen niet moeten vertellen als ze op date zijn
Lees ook:‘Met blijdschap geven wij u kennis van onze echtscheiding…..’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>