Samen koken als stel is vaak ‘hel’

HerrieInKeuken

De liefde van de man gaat door de maag’, volgens een oud gezegde en vrouwen laten zich graag versieren door een man die hen heerlijke hapjes bereid. Maar als stel samen de keuken in: dat is meestal teveel van het goede. Het avondeten is bij velen spitsuur en dan wil de temperatuur, behalve onder de pannen, ook qua sfeer nog weleens overkoken. De meeste ruzies ontstaan namelijk in de keuken.

Een derde van de mannen en ruim de helft van de vrouwen vindt zijn of haar kookkunsten beter dan die van de partner, blijkt uit onderzoek van HelloFresh, aanbieder van maaltijdboxen. Een kwart is van mening dat de partner te weinig culinair verrast en eenderde van de vrouwen ergert zich vooral aan de puinhoop die de ander achterlaat.

Vrouwen bereiden het avondeten dubbel zo vaak in hun eentje als mannen. Een kleine 60% van de vrouwen zien de partner dan ook liever voor de buis hangen als er gekookt moet worden. Bij mannen is dit bijna de helft.

“Veel stellen ervaren stress als ze samen in de keuken staan”. aldus Maartje Frederiks, oprichter en CEO van HelloFresh Benelux. “Zij vinden het een gedoe of raken geïrriteerd als de ander zich er te veel mee bemoeit. Een kwart van de koppels houdt dus bijvoorbeeld koken en de afwas strikt gescheiden en hanteert daarin een taakverdeling.”

Haar tips voor diegenen die toch samen aan het koken gaan? Hanteer een recept om discussies te voorkomen of verdeel de maaltijd-onderdelen.

Lees ook:Vrouwen koken vaker, maar mannen doen het avontuurlijker
Lees ook:Getrouwd stel date weer met elkaar in gescheiden loft
Lees ook:Het verschil tussen wanneer mama kookt en papa achter het fornuis staat
Lees ook:Een beetje man is gastroseksueel
Lees ook:Ruzie start in keuken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>