Samen series kijken is goed voor de relatie

couple-watching-tvZij kijkt naar soaps, hij kijkt naar sport en ze gruwen over en weer van elkaars voorkeuren. Een cliché wellicht, maar ook een liefdesdoder.

Want voor een fijne relatie moeten er gedeelde interesses zijn en aangezien de mens van nu veel tijd voor het scherm doorbrengt, is het fijn dat de smaken ook op dat gebied matchen.

Zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse kabeltelevisiemaatschappij Xfinity onder een kleine 2000 mensen tussen de 25 en 49 jaar.

Samen series kijken een relatie kersterken of juist verzwakken: 43% van de ondervraagde singles beoordeelt mensen op basis van hun smaak van tv-series. 28% geeft aan dat ze niet geïnteresseerd zijn in daten met iemand die andere interesses heeft op vlak van televisie-programma’s en -series.

Degenen in een relatie die meer dan 5 uur per week samen televisie kijken, knuffelen meer dan stellen die dat niet doen. 74% maakt inside jokes met zijn of haar partner over wat ze samen zien, 66% geeft aan dat samen tv-kijken hun relatie versterkt.

De helft geeft ook toe stiekem een serie verder te kijken zonder zijn of haar partner. Ze voelen zich er achteraf wel schuldig over, maar vaak biechten ze het ook gewoon op.

Lees ook:Met een TV aan het bed heb je dubbel zo vaak seks!
Lees ook:Onze grote liefde is tegelijk tegenstander in de strijd om de afstandsbediening
Lees ook:Studio Sport of GTST? ‘Ik hou van Holland’ is het ultieme compromis-programma!
Lees ook:Liefde voor de afstandsbediening wint het van seks
Lees ook:Eten voor de televisie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>