De ‘toyboy’ is alom begeerd

ToyBoyKatja Schuurman (41) & Freek van Noortwijk (27), Monique Noël (38) & Dré Hazes (22), Connie Breukhoven (64) & Eugène van Dun (47): ze lijken onderdeel van een trend. Namelijk relaties waarin de vrouw ouder is dan de man. Oneerbiedig weleens aangeduid als cougar c.q. toyboy.

Veel cijfermateriaal is er niet. Wel is bij het CBS bekend wat het leeftijdsverschil is tussen huwende partners. In 2013 bijvoorbeeld werden ruim 63.000 huwelijken gesloten tussen een man en een vrouw. Bij 18% was de vrouw 1 of meer jaren ouder dan de man. Het aantal paren waarbij de vrouw 5 tot 10 jaar ouder is dan de man is sinds de jaren ’60 verdubbeld.

Het Algemeen Dagblad wijdt er vandaag een artikel aan.

Volgens relatietherapeut Sylvia van der Spek zat er sowieso al het één en ander scheef: “Er is een overschot aan hoogopgeleide vrouwen en laagopgeleide mannen. Jongere vrouwen kunnen nu een extra probleem krijgen doordat oudere vrouwen hun leeftijdgenoten wegkapen.”

Wat hebben mannen eigenlijk te winnen bij een vriendin die jaren ouder is? “Best veel”, zegt Van der Spek. “Vrouwen vanaf 35, 40 jaar hebben meestal minder last van onzekerheden. En ze zeuren minder. Dat vinden veel mannen heel fijn.”

Zelfs de vraag ‘zal hij me uiteindelijk niet inruilen voor een jonger iemand?’ komt bij de meesten niet op. Gewoon omdat het ze niet bezighoudt. Vrouwen van die leeftijd weten vaak precies wat ze willen, hebben levenservaring opgedaan en zijn ook op seksueel gebied een stuk zelfverzekerder geworden. Verder zien ze er vaak nog prima uit. Niet voor niets wordt 40 wel ‘het nieuwe sexy’ genoemd.

Lees ook:Eigentijdse Mrs Robinson blieft geen jonge minnaar
Lees ook:Helft jonge vrouwen heeft liever grote cupmaat dan groot IQ
Lees ook:De Monnik is de grootste kopzorg van jonge mannen
Lees ook:Man en vrouw worden in de toekomst even oud
Lees ook:Elke man is een beetje pedo van binnen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>