Relatie-tips van echte oude rotten (72 jaar getrouwd)

GrayStylishHet echtpaar Lombardi is gepensioneerd en woont in Florida. De beide 95-jarigen zijn reeds 72 jaar getrouwd en het is nog steeds leuk.

Ze zijn zijn dol op wandelen, het nieuws kijken, kaarten en luisteren naar muziek. Mevrouw Lombardi maakt dagelijkse verse Italiaanse maaltijden klaar, terwijl mijnheer Lombardi zoveel mogelijk op zijn fiets kruipt.

De Lombardi’s hebben 2 kinderen, 5 kleinkinderen, 8 achterkleinkinderen en zijn steeds in de wolken wanneer ze iets van hen horen………

Dit zijn hun relatie-tips:

1. Hou van elkaar
Lijkt een dooddoener, maar je moet er moeite voor blijven doen: kies ervoor om van elkaar te houden, ook als die keuze niet altijd even makkelijk is.

2. Geef complimenten
Zeg elke dag iets liefs of stimulerende tegen je wederhelft, of het nu over zijn of haar werk, houding of uiterlijk gaat.

3. Raak elkaar aan
Ook als je allebei 95 jaar oud bent. Intimiteit is altijd belangrijk in je huwelijk.

4. Ga naar je familie
Niets zo leuk als je kinderen die opgroeien in de nabijheid van familieleden.

5. Eet zo veel mogelijk gezond thuis
Natuurlijk is af en oe uit eten leuk, maar dit paar fietst elke dag naar de markt voor verse producten. Dat ze allebei al zo oud zijn, schrijven ze toe aan zelf bereid en gezond eten.

6. Blijf trouw
Of het nu emotioneel of fysiek is, vreemdgaan doen je niet. Als je elkaar trouw belooft, is dat op ieder vlak in je leven.

7. Niet gaan slapen na ruzie
“Gewoon kussen”, dat is hun remedie tegen boos gaan slapen.

8. Af en toe lekker discussiëren
We zijn het nu eenmaal niet altijd eens met elkaar. Probeer te luisteren, ook al deel je niet dezelfde mening. Leer accepteren dat er nu eenmaal verschillen zijn, en zoek er verder niet meer achter.

9. Respecteer elkaar
Naast liefde is ook respect belangrijk voor een goede relatie. Waarder je partner, en wees iedere dag weer blij dat je elkaar hebt.

10. Hou het huis schoon en gezellig
Dat weerspiegelt immers je leven. Als het binnen rommelig en koud is, is de relatie dat ook. Dat geldt ook voor je persoonlijke verzorging.

11. Wees goede (groot-)ouders
Je kinderen liefhebben betekent ze goede waarden en een goede opleiding geven. Dan kunnen ze later goed uit de voeten.

12. Een zelfde levensvisie
Draag de waarden die jullie hoog in het vaandel dragen over aan jullie kinderen. Zorg dat ze sterke en zelfstandige personen worden met de juiste waarden in het leven.

13. In goede en in slechte tijden
Niemand is perfect, en in realiteit blijkt het gras meestal niet groener te zijn aan de andere kant. Accepteer elkaars mindere kantjes, of beter nog, leer ervan te houden.

Lees ook:Eten voor de televisie
Lees ook:Stiefgezinnen
Lees ook:Na het huwelijk…
Lees ook:De ware Jacob of Jacoba? Nummer 5!
Lees ook:‘Hoe gelukkiger de relatie, hoe dichter partners tegen elkaar slapen’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>