Minachting is de doodskus voor je relatie

KissOfDeathJe kunt boos zijn op je partner, gefrustreerd zijn over wat hij of zij allemaal verkeerd doet en op zijn tijd een lekker potje ruzie maken. Dat is allemaal niet erg, zolang je elkaar maar als gelijken blijft zien.

Volgens ‘love prof’ John Gottman van de universiteit van Washington is minachting hebben voor je partner het allerergste wat er is. Het leidt dan ook vaak tot het einde……

Zo bleek uit zijn recente analyse van 373 getrouwde stellen dat koppels die naar elkaar schreeuwden, elkaar minachtten of het conflict uit de weggingen, 16 jaar later veel vaker waren gescheiden.

“Minachting is de doodskus voor je relatie,” aldus de psycholoog. Wie zich intelligenter, beter of gevoeliger acht, neemt de ander niet langer serieus. Bovendien is men veel minder bereid om zich te verplaatsen in de partner, om de situatie vanaf de andere kant te zien.

Het is echter nog omkeerbaar. Het belangrijkste is dat partners zich ervan bewust zijn hoe giftig minachting is voor de relatie. Erachter komen waar het vandaan komt en het omzetten in positiever gedrag zal de liefde weer veel mooier maken.

Lees ook:Een stabiele relatie maakt stressbestendiger
Lees ook:Na 5 maanden samen heb je ‘vaste verkering’
Lees ook:Open relatie of dichte deur?
Lees ook:Merendeel vrouwen verwacht dat prins op witte paard voorbij komt galopperen
Lees ook:Slechte relatie met ex

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>