Vanaf vandaag kun je in ondertrouw vanuit bed

Stellen die willen trouwen, hoeven vanaf vandaag niet meer naar het gemeentehuis om in ondertrouw te gaan.

Een melding doen vanaf welke plek dan ook via internet, is voortaan voldoende en nog gratis ook…….

Zo meldt het NOS Journaal.

Dat moet minimaal 2 weken en maximaal een jaar voor ‘de grote dag’. De procedure is hetzelfde voor een geregistreerd partnerschap.

De officiële akte van huwelijksaangifte, die stellen op het gemeentehuis meekregen, verdwijnt ook. Daarvoor in de plaats krijgen paren voortaan een elektronische bevestiging van de aanmelding van de trouwplannen.

Met de invoering van de digitale aangifte komt een einde aan een Nederlandse traditie. De dag van de ondertrouw symboliseerde het begin van de bruidsdagen, de periode waarin de feestdag werd georganiseerd en allerlei activiteiten plaatsvonden in het kader van het voorgenomen huwelijk.

Traditioneel ging het paar de dag van de ondertrouw eerst naar het gemeentehuis en daarna werd er bij de ouders van de bruid thuis gedineerd. Het huis werd versierd en het bezoek kreeg zoete thee met bitterkoekjes, die het zoet en het bitter van het huwelijk symboliseerden.

Lees ook:Trouwen in beperkte gemeenschap der goederen
Lees ook:Er wordt het meest gestalkt in de grote steden van Nederland
Lees ook:Het huwelijk als moord op de monogame liefde?
Lees ook:‘Stellen trouwen te gauw met het idee dat het allemaal wel goed komt’
Lees ook:Drentse Facebook-stalker krijgt werkstraf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>