Mannen die ontevreden zijn over de seks, zijn dat ook over de relatie

lowlibidoIn het eerste jaar van een relatie wordt er net zoveel aan seks gedaan als in het hele verdere verloop van de verbintenis. Jawel.

In het begin is iedere aanraking elektriciteit en van seks krijg je libido en vice versa.

Naarmate de relatie langer duurt komen de beentjes op de vloer en neemt de behoefte aan seks af.

Dit gebeurt bij beide partners, maar vaak ontstaat er wel een verschil in het verlangen. In de meeste gevallen heeft de man meer behoefte dan de vrouw.

Of dit verschil leidt tot relatieproblemen hangt af of het de man is of de vrouw die zich tekort gedaan voelt……..

Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Waterloo – Canada en de Universiteit van Dayton – Ohio onder 84 paren, waarover is gepubliceerd in The Canadian Journal of Sexual Health.

Zij beoordeelden uitspraken als ‘Ik kijk ernaar uit om seks te hebben met mijn partner’ en ‘Ik dagdroom over seks’. In 70% van de gevallen was er 1 van beiden die meer lust en libido ervoer: 59% daarvan was man en 11% vrouw.

Als een vrouw vaker wil dan haar partner, heeft dit weinig negatieve gevolgen voor de relatie. Deze vrouwen blijven meestal ook tevreden met hun seksleven.

Als een man daarentegen meer wil dan zijn partner, is hij meestal ontevreden en komt de relatie vaker onder druk te staan. In dat geval voelt ook de vrouw zich vaker ontevreden en tekortschietend. Koren op de molen uiteraard voor de makers van de Addyi-pil.

De wetenschappers wijzen er wel op dat dit alleen geldt als er een grote discrepantie is in de seksuele behoeftes van de partners.

Lees ook:Hoogopgeleiden rond de 45 jaar met partner en kids zijn het allergelukkigst!
Lees ook:Geluk kan je huwelijk verpesten
Lees ook:Relatie OK, seks o nee!
Lees ook:Veel eten en weinig seks met de feestdagen
Lees ook:Partners in relatie verkiezen intimiteiten boven seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>