Henk Bleker (61) getrouwd met Barbara Rijlaarsdam (29): bah of stoer?

BlekerRijlaarsdamHenk Bleker en zijn kersverse echtgenote: journaliste Barbara Rijlaarsdam, schelen maar liefst 32 jaar.

Dat doet veel vrouwen vies kijken (ouwe bok) en veel mannen juist jaloers. (hij wel)

Toch lijkt er sprake te zijn van echte liefde bij het gehuwde stel.

De ex-bewindsman en de jonge schrijfster vielen als een blok voor elkaar tijdens een interview.

”Het was een vonk”, aldus Bleker in de Telegraaf. ”Dezelfde vonk als bij nul leeftijdsverschil. Of bij 5. Of bij 10.”

Een ongeschreven liefdesformule om het maximale leeftijdsverschil uit te rekenen is als volgt: neem de helft van de leeftijd van de oudste partner en tel daar 7 jaar bij op.

Ja, u bent aan het rekenen geslagen en daar zitten een heleboel relaties onder. Of boven. Het is maar hoe je het bekijkt.

“Liefde laat zich niet in formules gieten,” zegt ook seksuologe Kaat Bollen in het AD.

Toch kan ze een relatie met een oudere man niet aan- of afraden. Ze kent een aantal succesvoorbeelden, vertelt ze, maar heeft ook diverse malen puin moeten ruimen in haar praktijk wanneer er weer eens een oudere echtgenote aanklopte. Verlaten voor een jong ding. Achtergebleven met een gebroken hart.

Volgens Bollen heeft de keuze voor een jongere vrouw alles met oerdrift te maken. Eentje die nooit helemaal uit te roeien zal zijn.

“Mannen zijn geprogrammeerd om te paren met vruchtbare vrouwen. Het is dan ook een biologisch gegeven dat zij interesse tonen in vrouwen met volle borsten, blond haar en een gladde huid. Dat zijn eigenschappen die gerelateerd zijn aan jeugdigheid en dus aan vruchtbaarheid.”

Maar het veranderen van vrouw is vaak maar een kortetermijnoplossing, weet Bollen en het heeft met de beroemde ‘midlifecrisis’ te maken, die sommigen al op hun begin 40ste hebben, maar andere mannen pas treft als ze in de 60 zijn.

Maar Henk & Barbara (verschil 32 jaar) zijn dus dit weekende getrouwd. Maar ook Peter Jan Rens & Virginia van Eck (verschil 42 jaar) zijn nog samen, Rob de Nijs & Henriëtte Koetschruiter (25 jaar), prins Albert van Monaco & Charlene Wittstock (20 jaar), Celine Dion & René Angélil (26 jaar) en Catherine Zeta Jones & Michael Douglas (25 jaar).

Mannen, die qua leeftijd de vader van hun vriendin of echtgenote hadden kunnen zijn. Ook het omgekeerde komt voor. Het verschijnsel cougar en toyboy, waar we bij relatie.blog al regelmatig over berichtten. Een groot leeftijdsverschil is en blijft een hobbel, hoe de seks wellicht in het begin ook spettert.

Kaat Bollen: “Iemand in zijn 20′er jaren is bezig met zijn carrière, werkt tot ‘s avonds laat en is nog aan het uitzoeken wat hij of zij precies wil in het leven, terwijl iemand van in de 40 of 50 zijn identiteit en stabiliteit vaak al heeft gevonden.”

Vorig jaar kende 4% van de in Nederland gesloten huwelijken een leeftijdsverschil van 15 jaar of meer; een stijging van 1% ten opzichtige van 2 decennia terug. In de meeste gevallen is de man ouder (3,8%), in 0,27% is dit de vrouw.

Foto bovenaan: De Grote Dag Bruidsfotografie

Lees ook:Met een toyboy ga je eerder dood!
Lees ook:De cougar & de toyboy: leeftijd is maar een getal
Lees ook:Het ideale leeftijdsverschil in een relatie? 1 jaar!
Lees ook:Vader of zoon, met andere woorden: rijpe minnaar of toyboy?
Lees ook:Relaties van mensen die even oud zijn, houden het langste

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>