Heleen van Royen ziet ‘sorbetrelatie’ met Bart Meeldijk niet voor eeuwig

toyboy_binnen_t_shirt-r2b20ea4267fa4012bc08d4555f9e3e7d_804go_324Al veel schreven we hier over het fenomeen cougar: rijpere dames die een relatie hebben met een aanzienlijk jongere minnaar.

Deze combinatie doet ~heel onredelijk~ toch nog steeds meer stof opwaaien dan de klassieke oude bok met het groene blaadje.

Heleen van Royen gaat er niet vanuit dat haar 22 jaar jongere verloofde Bart Meeldijk van de partij zal zijn als ze ouder wordt.

De schrijfster, die dit jaar 50 werd, vertelt in de Jopie Parlevliet Show aan Jopie (oftewel cabaretier Richard Groenendijk) dat haar kinderen niet stonden te juichen toen ze, na haar scheiding van Ton van Royen, in 2013 een relatie kreeg met de veel jongere Rigby-drummer.

Ze zijn samen blij en gelukkig, maar Heleen gaat er niet vanuit dat dit eeuwig zal duren.

“Als ik 60 ben, moet hij lekker door met zijn leven, een gezinnetje stichten of weet ik wat. Natuurlijk ben ik bezig met afscheid nemen, maar je moet van álles op gegeven moment afscheid nemen. Ik ben heel pragmatisch daarin.”

Experts noemen dit een sorbetrelatie. Net als deze smaakverfrisser tussen gerechten door is dit een leuke afwisseling, maar duurt het vaak niet lang.

In het buitenland zijn daar de bekende voorbeelden Cheryl Cole, Susan Sarandon, Madonna en Kate Winslet. In ons eigen Nederland verwerkte Patricia Paay haar pijnlijke breuk met Adam Curry in de armen van zulke troostjongens..

De sorbetrelatie is wel aan wat voorwaarden verbonden: de man in kwestie moet de vrouw goed bij haar liefdesverdriet kunnen troosten, zal bij vrienden beschreven worden als een frisse wind, hij ziet er goed uit en besteedt veel aandacht aan de vrouw in kwestie.

Als je publiekelijk vernederd werd, zoals dat bij Kate Winslet en Cheryl Cole het geval is, dan is de sorbetrelatie een duidelijke boodschap voor de ex: “Ik ben over je heen.”

Relatie-expert Jackie Walker: “Het is heel normaal om na een breuk een nieuwe, luchtige relatie aan te gaan om bevestiging te krijgen dat je nog steeds aantrekkelijk bent voor het andere geslacht. De ‘sorbetman’ moet het zelfvertrouwen van de gedumpte en gekrenkte vrouw terug een boost geven. Als je nieuwe geliefde dan nog eens jonger en aantrekkelijker is dan je ex dan is dat een extra bonus.”

Toch is de gemiddelde sorbetrelatie geen lang leven beschoren. “Een verhouding met dit soort mannnen eindigt vaak even snel als het begon. Iets starten wanneer je vol negatieve emoties zit, kan ervoor zorgen dat je nieuwe geliefde perfecter lijkt dan wanneer je er je tijd voor had genomen. Dit zorgt er ook voor dat de breuk van die sorbetrelatie voor dubbel zoveel pijn zorgt, omdat de emoties van die eerste scheiding er nog bij komen”, besluit Walker.

Illustratie: The Toyboy van Paul Greenwood

Lees ook:Madonna dumpt toyboy Timor: de sorbet is op!
Lees ook:Of je tatoeëert gewoon je hele reet vol
Lees ook:Blondjes: ze kunnen het niet helpen, maar mannen verkiezen nu brunettes
Lees ook:Lekker uit je dak op een echtscheidingsparty
Lees ook:De toyboy legt het af; oudere mannen zijn rijker!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Heleen van Royen ziet ‘sorbetrelatie’ met Bart Meeldijk niet voor eeuwig

  1. Pingback: Een toyboy als trofee werkt niet | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>