Chinese homo’s en lesbo’s trouwen met elkaar om van het gezeur af te zijn

In Israël is er rabbi Areleh Harel. Hij regelt huwelijken tussen homo-mannen en lesbo-vrouwen. Dat is dan mooi geregeld, tevens wat betreft hun kinderwensen.

In China gebeurt dit ook. Jonge mensen doen het vaak, omdat ze voor hun ouders en mensen uit de dorpsgemeenschappen van het gezeur af willen zijn……….

VRIJ NEDERLAND heeft vandaag een interessant artikel op de site staan over de zogenaamde ‘xinghun’.

Op speciale datingavonden kunnen ze elkaar ontmoeten. Voor de meeste homo’s en lesbo’s is het een dragelijk alternatief voor trouwen met een heteroseksuele partner.

Een andere reden is dat carrière maken zonder trouwring lastig is in China. Als je 30 bent en ongetrouwd ben je namelijk wel heel sneu.

Hoogopgeleide ongetrouwde vrouwen van boven de 28 worden shengnü genoemd: ‘kliekjesvrouwen’. Voor laagopgeleide ongetrouwde mannen is de benaming guang gun, ‘kale tak’.

Voor homomannen, is het vinden van een ‘schijnpartner’ moeilijker dan voor lesbovrouwen, omdat zij vaak niet alleen willen trouwen, maar ook nageslacht willen. Op fora voor zijn ze zwaar in de meerderheid.

Een van de geïnterviewde mannen beschrijft zijn ‘xinghun’ pragmatisch. “Ik kan niet van een gelukkig huwelijk spreken. Het is eerder een succesvolle samenwerking.”

Lees ook:Lang leve de kale mannen: het is vandaag hun dag!
Lees ook:Hoogopgeleiden zuipen (te-)veel
Lees ook:Liefdesbrieven worden in China pas 7 jaar later bezorgd
Lees ook:Rabbi koppelt Israëlische homo’s en lesbo’s in heterohuwelijk
Lees ook:Mannen hebben meer baat bij huwelijk dan vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>