Wanneer zij ouder is dan hij…….

Op de één of andere manier trieert een relatie waarbij een groot leeftijdsverschil is tussen de partners.

Hoewel diverse onderzoeken reeds aantoonden dat relaties van mensen uit ongeveer hetzelfde geboortejaar bestendiger zijn, is er in de media veel aandacht voor oude bokken en groene blaadjes of het omgekeerde equivalent: cougars en hun toyboys.

Ook etiquette-expert Beatrijs Ritsema van dagblad TROUW brandde eerder dit jaar in haar rubriek Moderne Manieren de verhouding van een 52-jarige vrouw met haar 29-jarige vriend af: die zou geen toekomst hebben.

Dat had ze in het omgekeerde geval vast niet gedaan, schrijft haar collega Sybilla Claus in diezelfde krant dit weekend. In haar artikel laat ze mensen aan het woord die ervaring hebben en leven in een relatie waarin de vrouw ouder is.

Want waarom zouden we in deze tijd van gelijkheid blijven hechten aan de meest traditionele relatievorm, waarbij de man ouder is en meer verdient?

Het CBS registreert de leeftijden bij huwelijkssluitingen en daaruit valt op te maken dat er tussen 1996 en 2013 niks is veranderd. Nog steeds is bij ruim 70% de man ouder, bij krap 20% is dat andersom. De resterende 10% is even oud.

Voor een bestendige relatie lijken gedeelde interesses belangrijk en dan maakt het inderdaad wel uit of je in een zelfde tijd bent opgegroeid.

Het grote verschil met relaties tussen mensen van gelijke leeftijd, zijn met name de reacties van de buitenwereld.

De film ‘The Grand Budapest Hotel’

Lees ook:Iedereen heeft het over de 25 jaar oudere vrouw van de Franse president
Lees ook:Amerikaanse ouders vinden seks in media erger dan geweld
Lees ook:Vrij jezelf tot 10 jaar jonger!
Lees ook:50+ vrouwen zitten niet meer te wachten op een man en vieze sokken
Lees ook:De ‘toyboy’ is alom begeerd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>