Relaties die begonnen op de werkvloer zijn het stevigst

Er is altijd veel te doen rond relaties op de werkvloer. Ze kunnen voor collega’s een ramp zijn, maar voor de ‘gelukkigen’ zelf vaak een zegen.

Veel onderzoeken bewezen reeds dat mensen die veel gemeen hebben, zoals bijvoorbeeld hun job, juist een stevige basis hebben.

Ergo: het schijnt te ‘werken’, want zij die elkaar tegen het vege lijf liepen tijdens kantooruren, trouwen het vaakste……..

Dit blijkt uit onderzoek onder 2000 volwassenen om de uitgave van de DVD-serie ‘How I Met Your Mother’ luister bij te zetten.

14% van de ondervraagden die op hun werk verliefd werden op een collega, zijn inmiddels getrouwd.

Daarnaast blijken koppels die elkaar leren kennen via gemeenschappelijke kennissen ook langetermijnrelaties te krijgen. 10% van de getrouwde medemens heeft zijn of haar partner zodoende ontmoet en is gebleven.

Daarentegen lopen relaties van stellen die elkaar in de kroeg of op een vakantie hebben ontmoet, het snelst stuk.

Hoe meer stress en spanning op de werkvloer, hoe beter. Dat zorgt er eerder voor dat werknemers genegenheid zoeken bij elkaar. Ook het aantal uren dat ze met elkaar doorbrengen en het hebben van dezelfde interesses zijn bindende factoren.

Ruim de helft van de ondervraagden is ervan overtuigd dat de plaats of de situatie waarin stellen elkaar ontmoeten, invloed heeft op het verloop van de verdere relatie.

20% geeft toe weleens te liegen over de plek waar ze hun partner hebben ontmoet omdat deze beschamend is. Ruim eenderde zegt het verhaal van de ontmoeting daarnaast interessanter te maken dan in werkelijkheid het geval was.

Lees ook:Liefde op de werkvloer zorgt voor gedonder
Lees ook:Er wordt heel wat af gescharreld op de Nederlandse werkvloeren
Lees ook:Kantoorliefdes
Lees ook:Relatie met een collega? Vrouwen willen de baas, mannen een ondergeschikte!
Lees ook:Social Media vormen de belangrijkste reden tot relatiebreuken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>