2 jaar na de trouwdag het gelukkigst, 5 jaar is een horde en na 7 jaar is het ‘even veilig’

In het eerste huwelijksjaar draait het vooral nog om verliefdheid, nieuwigheid en opwinding. In het 2e jaar gevolgd door een fase waarin de partners elkaar echt beter leren kennen.

En in het 3e jaar zijn ze op hun allergelukkigst. Paren voelen zich dan het comfortabelst en accepteren elkaar onvolmaaktheden……

Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse specialist in familierecht Slater & Gordon onder 2000 gehuwden.

Daarnaast wordt in het 3e jaar van huwelijk het meest aan het stichten van een gezin gedacht, om zo de relatie verder te versterken en zijn zij het meest tevreden over de taakverdeling.

Daarentegen blijkt dat het 5e jaar van het huwelijk een heikel punt is. Vermoeidheid, werkdruk, financiële problemen en de komst van kinderen zorgen ervoor dat in dit jaar de meeste huwelijken sneuvelen.

Koppels die langer dan 7 jaar getrouwd zijn, de beruchte ‘seven year itch‘, bereiken een belangrijk punt, omdat ze dan de belangrijkste obstakels in hun huwelijk overwonnen hebben.

10% van de gehuwden geeft toe eerst niet te beseffen hoe moeilijk het huwelijk zou zijn. Anderen bekennen na hun trouwdag zelfs in een emotionele dip te ijn beland, omdat ze weer met beide benen op de koude grond kwamen te staan na het euforische moment.

Eenderde klaagt over een gebrek aan seks. Een ongelijke behoefte aan seks, verschillende hobby’s en het in verschillende sociale kringen leven, vormen de grootste struikelblokken.

Tenslotte geeft 20% aan soms weleens spijt te hebben van de trouwbelofte.

Uit eerdere onderzoeken bleek dat na 11 jaar huwelijk of in het 12e jaar er opnieuw hordes zijn.
TrouwringenAkte

Lees ook:Gentse Universiteit legt ‘de ware liefde’ bloot
Lees ook:Samenwonenden gaan 2x zo vaak uit elkaar als gehuwden
Lees ook:Doet u mij maar een relatie light!
Lees ook:Mythes over ontrouw
Lees ook:In een goede relatie leer je compromissen sluiten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>