1 op de 6 stellen slaapt in aparte bedden, 1 op de 12 in aparte kamers

cutty-sark-whisky-your-place-or-mine-small-77916Het is niet zo’n wonder dat stellen die LATTEN het veel langer volhouden samen dan samenwonenden en getrouwden.

Ik moet er zelf niet aan denken, toujours een man over de vloer en als je goed wil slapen is het heerlijk liggen in je eentje in een groot bed.

Maar er ligt toch nog een taboe op, op de een of andere manier, alsof stellen die niet 7x per week in hetzelfde bed liggen, minder seks zouden hebben. Vergeet het…….

De officiële cijfers geven aan dat 1 op de 6 stellen in aparte bedden slaapt en 1 op de 12 in aparte slaapkamers, maar waarschijnlijk liggen die getallen dus hoger.

Dat blijkt uit een onderzoek dat een Britse matrassenfabrikant hield onder 2010 mensen.

Zo’n 43% geeft aan geheel andere slaapgewoonten te hebben dan hun partner, zoals lang lezen of televisie kijken in bed of op een ander tijdstip naar bed gaan. Een derde zeg last te hebben van het gesnurk van de partner en 20% slaapt gewoonweg liever alleen.

Ruim 70% van de stellen die separaat slapen, sliepen eerst wel samen. Inmiddels zijn ze gewend aan het alleen slapen en willen dat ook blijven doen. Zo’n 28% zegt nooit met de partner in hetzelfde bed te hebben geslapen.

Toch denkt tweederde dat het apart slapen een negatief effect heeft op hun relatie. Iets meer dan 40% zegt dat hun seksleven achteruit is gegaan sinds ze niet langer in hetzelfde bed slapen als hun partner.

Lees ook:Samen slapen kost je 2 uur van je nachtrust
Lees ook:Aparte slaapkamers laat partners spannender seks beleven
Lees ook:Vrouwen slapen korter, maar liggen langer in bed dan hun man
Lees ook:Vrouwen winnen de strijd van mannen om de beste kant van het bed
Lees ook:Apart slapen is voor je nachtrust én je seksleven stukken beter

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>