FACEBOOK is gevaarlijk voor prille relaties

LaptopBedRussell Clayton doet uitgebreid onderzoek naar Facebook-gebruikers.

Zo ontdekte hij dat mensen die veel alcohol drinken en zich relatief veel zorgen maken, zich emotioneel sterker verbonden te voelen met het sociale netwerk.

Maar ook verliefde stellen moeten oppassen. De profielensite ruïneert relaties die nog niet zo hecht zijn…….

Die conclusie trekt student Russell Clayton na een onderzoek voor zijn masterthesis aan de opleiding Journalistiek in Missouri.

“Jaloezie door Facebook kan leiden tot ruzies over exen. Uit ons onderzoek blijkt dat intensieve gebruikers vaker in contact komen met voormalige partners en dit kan weer leiden tot overspel.”

Met name prille relaties lopen gevaar, aldus Russell. “Het geldt vooral voor stellen die nog geen 3 jaar samen zijn. Het lijkt er dus op dat Facebook vooral gevaarlijk is voor relaties die nog niet helemaal serieus zijn.”

Zijn advies: “Alhoewel Facebook een fantastische manier is om iemand te leren kennen, kan het ook schadelijk zijn voor nieuwe relaties. Het gebruik terugbrengen naar een gematigd en gezond niveau kan conflicten voorkomen, vooral voor stellen die elkaar nog echt moeten leren kennen.”

Lees ook:Zuipers houden van FACEBOOK, blowers niet
Lees ook:Partners twitteren hun relatie aan gort
Lees ook:Vooral 50′ers en 60′ers succesvolle internet-daters
Lees ook:Facebook is de pest voor single vrouwen
Lees ook:Wat je gedrag op Facebook zegt over je liefdesleven

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>