Hoe doen paren dat toch, die hun leven lang leuke seks met elkaar houden?

Ach ja, we kennen het allemaal. Als we net verliefd zijn, neuken we ons de blaren en na verloop van enige maanden (sommigen) of jaren (de meesten) neemt de intimiteit toe en de seksualiteit vaak af.

Maar de dood in de pot van het seksleven is op den duur fnuikend voor de relatie. Is er iets waardoor het sommige paren wel lukt om hun leven lang in elkaargeïnteresseerd te blijven, zowel geestelijk als lichamelijk?

Het antwoord is JA!

Zo blijkt uit een studie van de University of Toronto, waarover is gepubliceerd in het mei-nummer van ‘Social Psychological And Personality Science’.

Daarvoor volgden zij 21 dagen lang 44 paren die al een lange relatie hadden. Vier maanden later deden ze dat nog een keer. En nogmaals.

Stellen waarvan de partners werkelijk geïnteresseerd zijn in de behoeften en wensen van de ander hebben gemiddeld op de langere termijn een prettiger seksleven dan stellen die vooral uit zijn op eigen genot.

Die interesse in de behoefte van de ander gaat niet alleen om de seks, maar over alle aspecten van het (samen-) leven.

Als je het net zo belangrijk vindt hoe het gaat met je partner als met jezelf, (in een eerder stuk omschreven we dat hier als liefde; niet te verwisselen met verliefdheid) blijft het vuur in bed ook brandend.

Andersom was ook al eens bewezen dat mensen die een goed seksleven hebben ook enthousiaster zijn over de relatie. Het werkt dus beide kanten op!

Lees ook:De nieuwe norm voor paren lijkt 1x per week seks
Lees ook:Lekker klef doen: zeer goed voor de intieme èn de seksuele band!
Lees ook:Stellen die niet direct aan seks begonnen, blijven langer gelukkig
Lees ook:Vrouwen worden gelukkig van een man die (samen) met haar naar bed gaat
Lees ook:Na 3 jaar is de passie al dood

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>