In een goed huwelijk gaat je figuur naar de Filistijnen

Reeds vaker toonden onderzoeken aan dat trouwen niet goed is voor de omvang van zowel mannen als vrouwen.

Nu blijkt dat vooral in een goed huwelijk de kilo’s eraan knallen en dat je van een minder geslaagd huwelijk inderdaad slanker blijft…….

Onderzoek van de Southern Methodist University in Dallas is gebaseerd op gegevens over 169 stellen die voor het eerst in het huwelijksbootje stapten. De resultaten verschenen in het tijdschrift Health Psychology.

Gedurende 4 jaar meldden ze elk half jaar hoe gelukkig ze waren met hun relatie en of ze van plan waren uit elkaar te gaan. Daarnaast gaven ze hun lengte en gewicht door, zodat de onderzoekers hun Body Mass Index (BMI) konden berekenen.

Gemiddeld waren de gelukkig getrouwden in die 4 jaar meer aangekomen dan duifjes die het wat minder getroffen hadden met elkaar.

Echtgenoten die minder gelukkig waren met hun huwelijk, overwogen uiteraard vaker hun partner te verlaten en kwamen bovendien minder aan.

De wetenschappers denken dat gelukkige stellen zwaarder worden, omdat ze minder gemotiveerd zijn om aantrekkelijk te blijven voor eventuele andere partners en daarom minder moeite doen om op gewicht te blijven.

Voor partners die minder tevreden zijn met hun relatie en een scheiding overwegen, is het uiterlijk belangrijker.

Lees ook:Mannen dumpen zieke partner 7x vaker dan vrouwen
Lees ook:Van scheiden wordt eigenlijk niemand gelukkig.
Lees ook:Goede band met schoonouders? Gunstig voor mannen, niet voor vrouwen!
Lees ook:Relaties van mensen die even oud zijn, houden het langste
Lees ook:Dik door trouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>