Lepeltje-lepeltje liggen is uit. We doen nu ruggie-ruggie.

Lepeltje-lepeltje slapen zou een teken zijn van een goede relatie. Echt stikverliefde paren liggen nog met de gezichten naar elkaar toe, maar de besteklade volgt daarna.

Er zin allerlei theoriën over slaaphoudingen, maar e praktische stellen van nu slapen en masse met de ruggen naar elkaar……

Zo blijkt uit onderzoek van van hotelketen.

Hoewel we denken dat de meeste stellen lekker knus tegen elkaar kruipen, is het tegendeel waar: 46% van de hotelgasten geeft toe liever van elkaar weg te draaien zodra het licht uit is.

Een kwart meldt het niet te kunnen verdragen wanneer de partner hen aanraakt net voor of tijdens het slapen.

Relatiepsycholoog Corrine Sweet: “Als je slaapt, liegt je lichaam niet, waardoor mensen tijdens de slaap eigenlijk het eerlijkste en kwetsbaarste zijn. Uit de slaaphouding van een stel kunnen we bijgevolg afleiden of er al of niet spanningen zijn.”

“Paren kiezen slaapgewoontes die overeen komen met hun persoonlijkheden. Uiteraard wordt hierover onderhandeld in het begin van de relatie. Als er iets verandert aan de slaaphouding, is het goed mogelijk dat ook hun relatie enkele wijzigingen heeft ondergaan”, vervolgt Sweet.

Toch zijn er ook onschuldigere verklaringen voor een plots veranderende slaapgewoonte. Zo is het niet gek dat we liever met rust gelaten worden door onze partner op een moment dat we erg gestresst of geïrriteerd zijn. Ook een discussie voor het slapengaan doet een stel weleens de ruggen naar elkaar toe draaien.

Vrouwen hebben nog een extra reden voor een andere slaaphouding: hun cyclus. Aangezien hun lichaamstemperatuur tijdens de menstruatie hoger is dan normaal, is het niet vreemd dat ze wat afstand houdt van haar partner.

Uit eerder onderzoek bleek al dat 1 op de 10 paren in aparte bedden slaapt, Wat op zich helemaal niet slecht hoeft te zijn voor je relatie- en seksleven.

Lees ook:Zoals jullie in bed liggen, zo is jullie relatie
Lees ook:De positie in bed verklaart jullie relatie
Lees ook:1 op de 6 stellen slaapt in aparte bedden, 1 op de 12 in aparte kamers
Lees ook:‘Hoe gelukkiger de relatie, hoe dichter partners tegen elkaar slapen’
Lees ook:Elkaar missen is uitstekend voor het seksleven

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lepeltje-lepeltje liggen is uit. We doen nu ruggie-ruggie.

  1. Auping Boxspring

    Ik denk dat de slaaphouding wel degelijk uitmaakt in een relatie. Echter is er geen slechte of goede houding. Alleen denk ik persoonlijk dat slapen in aparte bedden de relatie niet echt ten goede komt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>