Relatietips van langst getrouwde paar op aarde

Een eiken huwelijk is al iets bijzonders. Dan zijn de echtelieden 75 jaar bij elkaar. Het Indiase echtpaar Karam (107) en Kartari Chand (100) leerde elkaar pas op hun trouwdag kennen in Punjab.

Zij zijn na 87 jaar nog steeds bij elkaar en wonen sinds 40 jaar in Engeland. Ze zijn op dit moment het langst getrouwde nog levende echtpaar op aarde.

Kartari is huisvrouw en Karam werkte lang in de wolindustrie. Samen voedden ze 8 kinderen op en beweren ze de sleutels tot een vredig huwelijk te hebben gevonden……

-Als je oud wil worden, moet je op elke manier goed voor je partner zorgen. Of dit nu een maaltijd bereiden is, elkaars hand vasthouden bij het oversteken of een schouder om op uit te huilen aanbieden wanneer er iets fout gaat.

- Blijf trouw. Als je getrouwd bent, dan wijd je je leven aan die ene persoon. In een moeilijke periode is het makkelijk te geloven dat het gras groener aan de andere kant is, maar dat is niet zo.

- Volg altijd je eigen waarden. Behandel je partner zoals je zelf behandeld zou willen worden. We hebben elkaar nooit lang hoeven missen, we doen alles samen.

- Iedereen ergert zich wel eens aan zijn partner, maar je moet elkaar leren tolereren en beseffen dat niemand perfect is. Als je bijna 90 jaar samen wil blijven, moet je leren leven met elkaars slechte gewoonten.

- Leer naar elkaar te luisteren. Mensen hebben het tegenwoordig te druk met hun carrière en televisie, waardoor ze geen tijd meer voor elkaar maken. Als je luistert naar de zorgen en de problemen van je partner kun je deze samen aanpakken en gelukkiger worden.

- We zijn zelf vegetariërs en eten vaak verse groeten. Je gezondheid is erg belangrijk als je samen oud wil worden.

- Karam zijn trucje is om Kartari aan het lachen te brengen. “Ik vertel haar mopjes en breng haar aan het lachen. Het is mijn manier om romantisch te zijn. Ik heb gehoord dat dit je langer doet leven.”

Lees ook:Meryl Streep laat de seks bij ouderen weer spetteren!
Lees ook:Persoonlijkheden van partners hebben geen invloed op duur van een relatie
Lees ook:Langst getrouwde echtpaar op aarde: onvoorwaardelijke liefde en begrip
Lees ook:Verveling is juist een teken van een stabiele relatie
Lees ook:Doet u mij het huwelijk voor even in plaats van voor het leven

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>