Apart slapen is voor je nachtrust én je seksleven stukken beter

Wanneer mensen erachter komen dat een stel apart slaapt, wordt er vaak bedenkelijk gekeken.

Dan zal het wel niet zo snor meer zitten tussen die 2.

Mis! Het tegendeel is waar……..

In het oude Rome was het tweepersoons ledikant alleen bedoeld voor seksuele gemeenschap. Er werd niet gezamenlijk in één bed geslapen. Voor een gezonde slaap trokken de echtgenoten zich terug in hun eigen kamers.

Zo heeft de Britse adel al eeuwen de gewoonte om aparte slaapvertrekken aan te houden. Nou woonden die, en dat doen ze soms nog, natuurlijk in heel grote huizen waar je soms een gehele vleugel tot je beschikking had. Groot gelijk dus om niet samen te kruipen, maar die slaapkamers apart te houden.

In de Verenigde Staten is het momenteel weer populair. Daar worden al veel nieuwbouwhuizen gebouwd met aparte slaapkamers en als die lijn zo doorgaat, heeft 60% van alle nieuwe huizen in 2015 aparte slaapkamers voor meneer en mevrouw. Geen last van ongewenst gedraai of gesnurk naast je.

Het is een mogelijkheid die partners met slaapproblemen ook eens zouden moeten overwegen, zegt slaapspecialist Neil Stanley van de Universiteit van Surrey, die zelf ook apart slaapt.

Volgens hem is het eigenlijk bizar om samen in één bed te slapen. De mensen deden dat vroeger noodgedwongen omdat ze kleinbehuisd waren en met meerderen in een kamer moesten slapen.

Dat samen in bed slapen niet optimaal is voor de slaapkwaliteit was eerder al eens aangetoond: het doodt vaak de liefde. Opvallend in die studie is dat mannen veel meer last blijken te hebben van verstoringen in de slaap door hun partner dan vrouwen. Vrouwen hebben een diepere slaap, mannen slapen lichter.

En wat is er nou spannender dan om ‘s avonds tegen mekaar te fluisteren: “Jouw kamer of bij mij?’

Lees ook:Aparte slaapkamers laat partners spannender seks beleven
Lees ook:SAT: apart slapen houdt de seks spannend!
Lees ook:Een 2-persoonsbed is om te minnen en niet om samen te slapen
Lees ook:1 op de 6 stellen slaapt in aparte bedden, 1 op de 12 in aparte kamers
Lees ook:Samen slapen kost je 2 uur van je nachtrust

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>