Vrouwen vinden dat huishoudelijke taken van mannen vaak over moeten

Vrouwen zijn gemiddeld 3 uur per week bezig met het overdoen van huishoudelijke klussen die hun man volgens hen niet goed heeft gedaan.

Ze zijn vooral ontevreden over hoe mannen stofzuigen, de was doen en afwassen……….

Zo blijkt uit een onderzoek dat de supermarktketen Sainsbury hield onder 2.000 vrouwen.

Ook vinden vrouwen dat mannen het bed niet goed opmaken, de kussens op de bank niet netjes opschudden en het aanrecht niet goed afnemen na de afwas. Bijna 30% van de vrouwen vindt dat haar man een bende achterlaat in de keuken als hij gekookt heeft.

Ook ergeren veel dames zich er aan dat mannen wel afwassen maar niet afdrogen en opruimen, waardoor ze dat alsnog zelf moeten doen. Ook hangen de heren teveel natte was aan het wasrek, waardoor vrouwen dat moeten overdoen.

Volgens 20% van de vrouwen hebben mannen totaal niet door dat ze huishoudelijke klussen zo slecht uitvoeren en de helft van de vrouwen spreekt hem daar ook nooit op aan.

Toch vindt tweederde van de vrouwen dat hun man oprecht zijn best doet en in 40% van de huishoudens besteedt de man evenveel tijd aan het huishouden dan de vrouw. Vrouwen denken overigens dat mannen het huishouden wel degelijk goed kunnen doen, als ze maar beter hun best zouden doen.

Lees ook:De sloof in huis is nog altijd vrouw
Lees ook:Vrouwen, trouw een MKB’er: da’s een aanpakker in- en buitenshuis
Lees ook:De dikste doet het meeste in het huishouden!
Lees ook:Vrouwen doen thuis dubbel zoveel als mannen
Lees ook:Mannen spenderen meer tijd in huishouden, maar voelen zich miskend

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>