Liefde & (over-)gewicht: oef, een precair onderwerp!

Dik zijn en overgewicht hebben is een gevoelig punt in relaties. Want wanneer ben je nou te zwaar?

Als je meer kilo’s weegt dan toen jullie verliefd werden of bepaalt het door de media opgedrongen ‘ideaalbeeld’ dit?

Over dat laatste is veel polemiek gaande.

Want terwijl wij in de westerse wereld dikker en dikker worden, zijn de (rol-) modellen magerder dan ooit. Sommige tijdschriften hebben ‘het lef’ om een zogenaamd ‘plus model’ af te drukken.

Maar deze zijn altijd nog slanker dan de gemiddelde vrouw van nu. En heb als echtgenoot maar eens de gore moed om dat tegen haar te zeggen. Andersom kunnen vrouwen wel snoeihard tegen manlief roepen: “Schat, ik zie zwembandjes!”

Op internet circuleren momenteel foto’s van volslanke sekssymbolen uit vervlogen tijden, zoals Marilyn Monroe tegenover de sprietjes van nu: bijvoorbeeld Keira Knightley. De vraag daarbij is uiteraard: sinds wanneer is het Knightley-postuurtje aantrekkelijker dan het vollere Monroe-lijf?

Uit onderzoek door het Britse National Obesity Forum bleek dat eenderde van de mannen het niet ziet zitten om tegen zijn partner over overgewicht en diëten te praten.

Andersom heeft maar eentiende van de dames daar moeite mee. Vrienden durven een man ook wel te wijzen op zijn bierbuikje, maar bij vrouwen onderling ligt dat eveneens zeer precair.

Vrouwen die zelf niet zijn uitgerust met het maatje Zero, laten zich door bovenstaande fotocollage maar al te graag bevestigen.

Wat ze vergeten is dat de vrouwen met curves, oftewel ‘rondingen’, voldoen aan het door de evolutie ingegeven mannen-ideaal van de zandlopervrouw. Zij zijn slank, maar vertonen op plekken die hen onderscheiden van mannen wel een bescheiden portie vet: namelijk op boezem en billen. Dat straalt namelijk pure gezondheid en vruchtbaarheid uit.

Mannen zien noe eenmaal graag vrouwenvormen en liever geen rechte sprieten of dichtgegeten torso’s. Deze 2 vrouwtypes: de panlat en het ‘model kerstboom’ met elkaar vergelijken heeft dus geen enkele zin. Dames luister: die heren kunnen het niet helpen dat ze daarop vallen en willen hun geliefde liever niet voor het hoofd (c.q. lijf) stoten.

En andersom? Ja, ook hij schijnt inderdaad heel erg ongelukkig te zijn wanneer hij geconfronteerd wordt met zijn bierbuik. Overgewicht en liefde: het blijft een moeilijk bespreekbaar punt. Of je moet gewoon lekker samen vet worden!

Lees ook:Het leger der dikke Nederlanders groeit door
Lees ook:Dikke Duitsers spreiden hun pens met trots ten toon
Lees ook:Liever een vakman dan de partner als klusser
Lees ook:Dikkertjes beter in bed, minder goed in versieren
Lees ook:Gentse Universiteit legt ‘de ware liefde’ bloot

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Liefde & (over-)gewicht: oef, een precair onderwerp!

  1. Sara

    In een goede relatie help je de ander bij het afvallen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>