Over oude bokken, groene blaadjes, poema’s en toyboys

Sinds bekend is dat staatssecretaris Henk Bleker (58) een relatie heeft met de veel jongere journaliste Barbara Rijlaarsdam (26) is dit ‘trending topic’ op Twitter en staan de kolommen van zowel boulevardpers als zich serieus noemende media bol van commentaren.

Ze vallen grofweg uiteen in 2 soorten: de afkeurende flank en de complimenterende.

Maar ze hebben gemeen dat ze uit elkaar spatten van de jaloezie.

In de meeste gevallen zijn ze dan ook door mannen geschreven.

Eigenlijk vind ik dat het er niet toe doet of er leeftijdsverschil is, als 2 mensen van elkaar houden: OK toch?

Echter: leeftijd is een enorm belangrijk issue anno nu. En vooral ook hoe je eruit ziet.

Hoe meer overeenkomsten er zijn tussen partners (en daar is het tijdsgewricht van geboorte er 1 van) hoe meer kans van slagen de liefde heeft. Tegenpolen trekken elkaar wel aan, maar dit duurt meestal niet lang.

Voorts is er nog meer slecht nieuws voor de ‘oude bokken met groene blaadjes’ en voor de cougars (poema’s) onder u. Hoe jeugdig en viriel u zich wellicht voelt met uw jaren jongere ‘trophy wife‘ of met uw überhippe ‘toyboy‘: voor de buitenwereld oogt u er juist stukken ouder door dan uw echte leeftijd……….

Zulks pijnlijks legden wetenschappers van de Duitse Jena Universiteit vorig jaar bloot.

Zij ontdekten dat hoe we de leeftijd van iemand inschatten, te maken heeft met zijn of haar gezelschap. Wanneer een groep mensen dezelfde leeftijd heeft, schatten testpersonen deze meestal goed in. Maar als één persoon beduidend jonger is dan de groep, wordt die nog jonger ingeschat dan zijn werkelijke leeftijd.

Omgekeerd werkt dat ook zo: wanneer 2 personen met een leeftijdsverschil samen op de foto staan, wordt de oudste ouder en de jongste jonger ingeschat. Dus wanneer u graag jonger oogt voor de buitenwereld: schaf uzelve oudere vrienden en vriendinnen aan!

Eerdere onderzoeken toonden aan dat vrouwen met aanzienlijk jongere partners (toyboys) eerder sterven en dat daarentegen mannen met een jongere vrouw vaak oud worden, omdat die laatsten in staat zijn goed voor hen te zorgen. Echter: zover mag het 9 van de 10x niet komen. Deze relaties sneuvelen namelijk meestal vroegtijdig.

Lees ook:Met een toyboy ga je eerder dood!
Lees ook:De cougar & de toyboy: leeftijd is maar een getal
Lees ook:Vrouwen boven de 45 jaar willen een toyboy als minnaar
Lees ook:De rijke, rijpe mooie meid en haar jonge ‘speledingetje’
Lees ook:Het ideale leeftijdsverschil in een relatie? 1 jaar!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Over oude bokken, groene blaadjes, poema’s en toyboys

 1. Pingback: Een toyboy als trofee werkt niet | Relatie

 2. Quincy

  Dirkje, leuk artikel;) Uiteraard heb ik dit nieuws(voor zover) je het nieuws kan noemen gelezen. Ik ben zelf 35, en heb relaties gehad met vrouwen die 10 jaar ouder en/of 10 jaar jonger waren dan ik.

  Mensen zullen altijd een mening over het leeftijdsverschil tussen twee geliefden. Wat mensen vaak over het hoofd zien, is dat wij niet kunnen kiezen op wie wij verliefd worden, maar dat het je vaak gewoon overkomt.

  Dus als een 58 en 26 jarige elkaar hebben gevonden, zeg ik..ga ervoor.

  Q

    /   Reply  / 
 3. toyboy

  Opgelet poema’s!

  Ik ben een man van 21 jaar en ik ben student, in mijn vrije tijd ben ik veel in de sportschool en doe leuke dingen met mijn vrienden.
  Echter heb ik de laatste tijd een steeds grotere hunkering naar een wat oudere vrouw.
  Ik doe dit niet voor geld, puur om te experimenten. Als je contact met mij wilt moet je emailen naar [email protected].

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Bejaarde F1-baas Ecclestone (81) trouwt Braziliaanse schone (35) | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>