Soms is seks weigeren goed voor de relatie, maar er zijn wel voorwaarden….

Het cliché wil dat de excuustruus van de seks roept ‘Nee nu niet schat, ik heb hoofdpijn’ en mannen ook weleens niet willen (of kunnen) vanwege stress, zorgen, drank en/of vermoeidheid.

Er is natuurlijk geen koppel in de wereld dat altijd een gelijklopend libido heeft.

Er zijn 3 opties in deze situatie: toch toegeven en onderwijl merken dat je zin krijgt, toegeven en voluit seks hebben tegen je zin, of helemaal niet doen al dan niet met een excuus. Want seks weigeren kan goede redenen hebben…….

Zoals daar zijn:
* Omdat je het echt niet wilt
* Omdat je meer uurtjes wil slapen
* Omdat het je seksleven ook spannender kan maken

Vooral dat laatste: het alternatief moet ervoor zorgen dat partners dicht bij elkaar blijven, zin houden en de relatie blijft functioneren, aldus de Britse Sexperte Debby Herbenick. Zij is een vurig voorstander van de ‘seksweigering’, maar dus wel onder de juiste voorwaarden. Zo doe je het zonder dat je relatie er onder lijdt.

1. Wees eerlijk met jezelf over waarom je geen seks wil (stress, vermoeidheid, boosheid, ziekte, verschillende seksritmes)

2. Communiceer die werkelijke reden naar je partner op een constructieve manier (geen gesnauw, wel een kalme uitleg)

3. Breng iets aan dat de relatie zal versterken (een avondje zonder de kinderen, een andere manier van seks)

Seks weigeren is niet zo gemakkelijk. Je loopt de kans je partner te kwetsen, hem onbemind te doen voelen of hem af te stoten. Daarom moeten de bovenstaande 3 voorwaarden absoluut in acht worden genomen. Wees eerlijk met jezelf en met je partner over de reden van de weigering en kom met een alternatief.

Voorts lijkt seks hebben op chips eten: als je eenmaal begonnen bent, heb je zin in meer. Geen seks hebben werkt vaak omgekeerd: hoe langer het geleden is, hoe moeilijker om er aan te beginnen. Geen of weinig seks hebben wordt een gewoonte. Sta jezelf dus niet toe om te vaak seks te weigeren.

Zoals we bovenaan ook al schreven: de seksdrive van elke persoon en elk stel is anders. Hebben jullie een routine of een ritme waar jullie tevreden mee zijn: hou het dan zo. Ga niet vergelijken met (opschepperige) kennissen of je blind staren op de officiële cijfers. De juiste hoeveelheid seks is de hoeveelheid waar je als paar gelukkig mee bent.

Lees ook:Wat te doen als je toch voor een collega valt?
Lees ook:Twijfels: begin van ‘t einde?
Lees ook:Blosjes-geheim Gwyneth Paltrow: seks, heel veel seks
Lees ook:Werk altijd aan de relatie met jezelf, ook en vooral als je een lief hebt!
Lees ook:Seks met de ex blijft fascinerend

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Soms is seks weigeren goed voor de relatie, maar er zijn wel voorwaarden….

  1. Pingback: Relaties zijn stukken minder gezellig na de komst van kinderen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>