Sterft de stoeipoes in een vrouw bij het uitpersen van een baby?

“Hij ziet mij meer als de moeder van zijn kinderen dan als een sexy vrouw.” Ik heb het de meest prachtige, jonge vrouwen horen zeggen over hun echtgenoot.

Het krijgen van een kind lijkt bij veel stellen de dood in de pot van het seksleven of zij voelen het als een verplicht nummertje binnen hun relatie.

Normaal is dat ook het testosteronpeil van de verse vader daalt, dus dat hij even niet zo potent is als anders is normaal.En goed bedacht van de natuur.

Vrouwen ervaren dit echter eerder als een afwijzing en gaan zich daar ook naar gedragen.

Een bevalling brengt in elk geval meer voort dan alleen een kind…….

Dit blijkt ook weer uit onderzoek van de beroemde website NETMUMS onder moeders tussen de 18 en 50 jaar.

Eenderde van de vrouwen met kinderen denkt dat haar man haar onaantrekkelijk vindt. De helft zegt zelfs dat haar geliefde vergeten is wie ze was voor het moederschap.

Slechts 12 % van de vrouwen gelooft dat hun partner hen als vrouwelijk zou beschrijven, maar tegelijkertijd zegt 69% dat hij haar wel een vermoei(en)de vrouw vindt.

Nog maar 2% ervaart dat manlief haar sensueel en attractief vindt en 20% vindt zichzelf totaal seksloos. Driekwart van de moeders heeft nu minder seks dan voordat de kinderen er waren.

De zwangerschap heeft er bij velen voor gezorgd dat hun zelfvertrouwen weg is. Zij voelen zich vooral mama en zijn niet meer geïnteresseerd in mode en uiterlijkheden.

40% geeft aan zelf ook niet meer te weten wie ze was voor het moederschap. Een fenomeen dat door de onderzoekers is gedoopt tot ‘momnesia’. Dit staat natuurlijk weer haaks op het begrip van de milf. Eigenlijk een vreselijke term, maar wel iets wat elke moeder weer in zichzelf moet terugvinden op een bepaald moment.

Want geen seks of helemaal geen seks betekent vroeg of laat het einde van de relatie en dat was niet het idee toen jullie samen besloten een kindje te maken.

Interessant in dit geval is de overtuiging van gynaecoloog Michael Odent. Hij pleit ervoor dat mannen wegblijven bij het kraambed van hun vrouw. Omdat het zorgt voor een moeilijker geboorte, maar ook vanweg het effect op de relatie. “Na de geboorte kan ook de seksuele aantrekkingskracht tussen de partners verdwijnen en zo tot een scheiding leiden. Sommige mannen kampen zelfs op hun manier met een postnatale depressie”, zegt hij.

Lees ook:Waardoor mannen vaak geen seks meer willen als hun vrouw bevallen is
Lees ook:Mannen moeten bij het kraambed wegblijven, als je nog een seksleven wilt
Lees ook:De VIVA-vrouw is helemaal niet stout: ze wil een monogaam huwelijk en kids
Lees ook:Mannen willen trouwen, vrouwen willen vooral kinderen
Lees ook:Starten met stichten gezin maakt mensen tijdelijk gelukkiger

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sterft de stoeipoes in een vrouw bij het uitpersen van een baby?

  1. Pingback: Relaties zijn stukken minder gezellig na de komst van kinderen | Relatie

  2. Pingback: 10 redenen waarom vrouwen van in de 40 geweldige seks hebben (alleen niet met manlief) | Relatie

  3. Pingback: Nicolette Kluiijver als MILF | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>