Bruiden die crashdieet doen, vieren zwaarlijvig hun 1 jarig huwelijk

Al eerder signaleerden wij hier op relatie.blog dat er nogal wat vrouwen zijn die op een superstreng crashdieet gaan voor hun trouwdag.

Want die mooie bruidsjurk staat in maat 38 toch stukken leuker dan in maat 42.

Maar zo snel als de kilo’s eraf geknald worden in de weken naar ‘de grote dag’ toe; zo snel zitten ze er daarna ook weer aan.

We schreven het al vaker: van trouwen word je vet.……….

Uit een studie van de Flinders University in South Australia blijkt dat maar liefst 85% van de toekomstige bruidjes wil afvallen gemiddeld zelfs 9 kilo.

Maar wanneer het gewicht van zo’n 350 bruidjes vanaf 1 maand voor tot een half jaar na hun huwelijk werd opgemeten, bleek dat slechts de helft ook effectief gewicht kwijt was. En van degenen die nog steeds slanker waren ging het om gemiddeld 1 √† 2 kilo.

Nog opvallender is dat de vrouwen die de meeste druk ervoeren tot afvallen, na hun huwelijk ook weer het meest aankwamen, met een gemiddelde toename van 2,14 kilo. Dit verschijnsel wordt nu ‘in de bruidenval trappen’ genoemd.

Onderzoeksleidster dr. Ivanka PrichardOnd: “Toekomstige bruidjes eten weinig en sporten veel voor hun huwelijksdag, maar erna vinden ze dat niet meer zo belangrijk. Dus komen ze in een jojo-cyclus, die hen op de lange termijn onzeker maakt over hun eigen lichaam.”

Volgens haar komt de dieetdrang niet uit de aanstaande bruiden zelf. “Er is veel druk van familieleden, vrienden en bruidsmagazines. En dan zijn er ook nog de verkoopsters in bruidswinkels, die vragen bijna altijd of de dames hun trouwjurk niet willen bestellen in een maatje minder.”

Nochtans moet je volgens haar onthouden dat je partner met jou trouwt omdat hij van je houdt, niet omdat je in een smallere jurk past.

Lees ook:Zie jij de bruid reeds? Nee, ze deed zojuist een crashdieet!
Lees ook:Bruiden die afvallen voor de grote dag, komen daarna dubbel aan
Lees ook:Als je samen met je partner sport, val je dubbel zo snel af
Lees ook:Vrouwen gaan afgeslankt hun trouwjurk in. Daarna zit het er snel weer aan.
Lees ook:Mannen moeten gaan sporten met…….. andere mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>