Heetgebakerd qua seks, heetgebakerd qua jaloezie

Mannen en vrouwen zijn op een totaal andere manier jaloers.

Bij mannen is het seksuele jaloezie.

Die treedt op wanneer hij vermoedt dat zij een seksuele relatie met een andere man heeft, omdat hij nooit zeker kan zijn dat eventuele kinderen ook echt van hem zijn.

Vrouwen zijn emotioneel jaloerse wezens en zullen dit ook op dat niveau uiten.

Zij worden overmand door jaloezie, als ze ervaren dat ze niet langer de emotioneel belangrijkste figuur voor hun geliefde zijn..

Maar nu blijkt ook dat iemands libido van invloed is op de mate van zijn of haar jaloezie…………

Onderzoekers van de Australian National University in Canberra waren benieuwd welke factoren nog meer zorgen voor jaloezie bij mannen en vrouwen. 437 proefpersonen tussen de 18 en 64 jaar deden aan een onderzoek.

Eerst werd de hoogte van hun libido vastgesteld en de romantische hechtingsstijl, dus of ze bijvoorbeeld last hadden van bindingsangst. Daarnaast werden natuurlijk de relatiestatus, of ze zelf weleens overspelig waren geweest of dat ze slachtoffer waren geweest van vreemdgaan. Tot slot werd gemeten hoeveel stress de proefpersonen zouden hebben bij seksuele of emotionele ontrouw.

Het bleek dat libido jaloezie aanwakkert. Mannen en vrouwen met een hoge seksdrive zijn jaloerser dan de wat ‘koelere kikkers’. Mensen met hechtingsproblemen en mannen die in het verleden vreemdgaande partners hadden zijn ook bovengemiddeld jaloers. Ten slotte wordt bij vrouwen in een serieuze relatie de jaloezie langzaam minder.

Hoewel veel mensen zich schamen voor emoties als jaloezie en afgunst, is het eerder regel dan uitzondering, beweren de onderzoekers. Er zit een positieve kant aan jaloezie. Binnen bepaalde grenzen werkt het als een afrodisiacum.

Het maakt de seks onstuimiger en bovendien spreekt uit jaloezie de angst dat je die ander niet kwijt wilt. Het zijn vaak ook dit soort stellen die dan wilde ‘goedmaakseks’ hebben met elkaar nadat er van 1 of beide kanten weer eens jaloezie is opgelaaid.

Lees ook:Over het nut van jaloezie
Lees ook:Sperma-oorlog: 1 op de 3 kinderen is niet van de vader, die het denkt te zijn
Lees ook:Als zelfs Doutzen Kroes weleens jaloers is
Lees ook:Vrouwen hebben altijd wel reden om jaloers te zijn
Lees ook:Echte liefde is zo zoet als suikergoed

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>