Tongzoenen werkt relatie-reddend

Het is niet voor niets dat hoeren nooit zoenen met hun klanten.

Tongzoenen is ~in tegenstelling tot de meeste seksuele handelingen~ een uiting van pure genegenheid en/of liefde.

Het is daarom dat stellen die van elkaar verwijderd raken het allerbeste weer veel kunnen gaan zoenen……

Dat is ook de overtuiging van professor Hilda Hutcherson, auteur van o.a. ‘What Your Mother Never Told You About S-E-X’, waarin zij een compleet hoofdstuk wijdt aan de waarde van de kus.

“Die diepe intimiteit die je krijgt wanneer lippen en tongen elkaar raken, is heel belangrijk”, benadrukt ze. Dit zegt ze niet omdat ze een romantica is, maar ze laat zich hierbij wetenschappelijk ondersteunen. “Zoenen maakt in het lichaam endorfine en oxytocine aan, hormonen die ons helpen ons gelukkiger en aantrekklijker te voelen.” Het zijn dezelfde stoffen die je lichaam aanmaakt als je vreselijk verliefd bent en de vlinders in je buik voelt.

Uit een recente Amerikaanse enquête blijkt dat 79% van de vrouwen hun partner niet zo vaak zoent als ze zouden willen, 14% doet dit maar 1x per dag. 24% kust alleen als voorspel naar de seks of ‘s ochtends voor het weggaan en ‘s avonds bij het thuiskomen. Paren denken hier niet echt over na. Door weer meer aandacht aan kussen te spenderen, kun je je intieme band weer nieuw leven inblazen.

Daarom ontwikkelde Hilda Hutcherson zoenen als relatietherapie met de volgende tips.

1. Veel stellen proberen in bed wel veel variatie uit, maar hun kusroutine is redelijk saai. De meesten houden het op vluchtige aanrakingen van de wang en ter afwisseling een tongkus. Maar probeer ook eens andere plekjes op elkaars lichaam met je mond te ontdekken of laat je handen eens afdwalen.

2. Een kwart van de vrouwen zegt dat ze de zoentechniek van hun echtgenoot hebben verbeterd. Mannen kussen namelijk anders dan vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat mannen een onbewuste neiging hebben om veel speeksel uit te wisselen om zo testosteron over te brengen. Om zijn techniek te verbeteren kan zij vragen of hij stil blijft en een volle minuut niet terug kust. Zo kan zij laten zien hoe ze graag gezoend wil worden.

3. Kussen verhoogt de intimiteit en geeft een gevoel van zekerheid. Door het vaker te doen ga je ook vaker vrijen. Zoen dus dagelijks!

4. Een onverwachte kus in het openbaar kan de adrenaline doen stromen en de intimiteit nog meer vergroten. Probeer dit eens uit in een restaurant of in het park tijdens een wandeling. Houd het subtiel; het moet niet irritant worden voor de omgeving. Het ‘echte werk’ moet je thuis doen.

Laat u inspireren door beroemde zoenen van het witte doek………..

Bron: Kissing Tips for Couples – How to Kiss Advice for Couples – Redbook

Lees ook:Aan de hoeveelheid zoenen lees je de kwaliteit van je relatie af
Lees ook:Getver, al dat gezoen weer op die nieuwjaarsrecepties
Lees ook:Sociaal experiment: homo’s en hetero’s tongzoenen met elkaar
Lees ook:Waarom we tongzoenen en zo ziet het er van binnen uit!
Lees ook:Waarom vrouwen en mooie mannen meer zoenen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tongzoenen werkt relatie-reddend

  1. Pingback: Met zoenen en seks samen de stress te lijf | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>