Vrouwen kopen helft van hun gewicht per jaar aan kleding

De gemiddelde vrouw koopt elk jaar de helft van haar lichaamsgewicht (een kleine 30 kilo namelijk) aan kleding, aldus de Britse consumentenexperte Lucy Siegle.

‘Vrouwen willen goedkoop en veel’, schrijft ze in haar laatste boek “To Die For: Is Fashion Wearing Out The World?’……………………

Tegelijkertijd wordt bekend dat vrouwen ook nog eens de helft van de kledingstukken uit de kast van haar man heeft aangeschaft………..

Niet alleen kopen vrouwen zich dus een versuffing aan kleding, ze gooien ieder jaar ook ongeveer dezelfde hoeveelheid weg als ze aanschaffen. Voorts heeft ze gemiddeld 22 items hangen, die ze nog nimmer aan had en spenderen ze nog eens 2 uur per maand aan het shoppen erbij speciaal voor hun man of vriend.

Een studie, opgezet door een Brits modemerk, geeft aan dat vrouwen ook zijn kledingkeuze bepalen. Terwijl hij zo’n 30% van z’n garderobe zelf koopt, is maar liefst 51% door haar aangeschaft. De rest zijn ‘krijgertjes’.

Winkelen staat gewoon niet zo op zijn prioriteitenlijstje. Gemiddeld spendeert een man er maandelijks ‘maar’ 50 minuten aan. Verrassend genoeg hebben mannen wel meer tijd om een ‘musthave’ kledingstuk te vinden en laten ze het geld dan graag rollen. 60% van de heren zou zelfs ruim €200,- uitgeven aan de perfecte jeans, bij de vrouwen is dat slechts 29%.

Woordvoerder Simon Brown: “Vrouwen vinden niet alleen hun eigen kledingkeuze en stijl zeer belangrijk, ook aan hun wederhelft lijken ze meer tijd dan ooit te besteden”

Lees ook:Mannen houden de douche langer bezet dan vrouwen
Lees ook:Vrouwen tobben 1 maand per jaar over uiterlijkheden
Lees ook:Vrouwen willen 106 romantische minuten per dag
Lees ook:Nederlandse vrouwen hebben (te)veel invloed op kleding van hun mannen
Lees ook:Recessionista’s willen toch nieuwe kerst outfit

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>