Focussen op elkaars uiterlijk is de moord voor een relatie

Veel studies bewezen reeds dat het obessief bezig zijn met je eigen uiterlijk, het geluk behoorlijk in de weg kan staan.

Dat blijkt ook het geval te zijn bij het focussen op de buitenkant van de partner.

Het overwaarderen van elkaars uiterlijk helpt je liefdesleven om zeep……….

Het is de uitkomst van onderzoek door Eileen Zurbriggen van de University of California-Santa Cruz.

Ze liet 159 studenten vragen beantwoorden over hun relatie, hoe vaak ze in aanraking kwamen met de media en in hoeverre ze anderen of zichzelf als een lustobject zagen.

Dat laatste werd getoetst met stellingen als: ‘Ik vergelijk mijn eigen uiterlijk of het uiterlijk van mijn partner nooit met het uiterlijk van anderen’.

Daaruit kwam naar voren dat mannen hun partner vaker als een lustobject zien dan vrouwen. Maar beide seksen beschouwen zichzelf in evengrote mate als lustobject.

Hoe vaker studenten in aanraking kwamen met de media, hoe meer ze zich op het uiterlijk van hun partner richtten. Opvallend is dat het daarbij vooral gaat om tijdschriften.

Als een man of vrouw de partner als een object zag dan had dat grote gevolgen voor hun relatie. Zo waren mensen die zich richtten op het uiterlijk van de partner over het algemeen minder gelukkig.

Mannen waren op het gebied van seks ook minder tevreden als ze zich op het uiterlijk van zichzelf of de partner richtten.

Waarschijnlijk concentreren de geliefden zich zoveel op het uiterlijk dat ze minder met de partner als geheel bezig zijn en daardoor een weinig bevredigende en intieme relatie opbouwen.

“Wanneer mensen zichzelf als een object zien, doen ze zichzelf pijn en de media kunnen ervoor zorgen dat mensen de partner eveneens als een object gaan zien en dit beschadigt dan ook nog eens hun relatie,” becommentarieert Professor Janet Hyde van de afdeling Psychology and Women’s Studies deze uitslagen.

Lees ook:Mannen denken al gauw een filmsterren-uiterlijk te hebben
Lees ook:Soaps en series volgen betekenen de moord op je eigen relatie
Lees ook:Mooi zijn maakt nog niet gelukkig in de liefde
Lees ook:Nog niet getrouwd? Misschien heb jij het single-gen!
Lees ook:Waarom vrouwen veel vaker foto’s op Facebook posten dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Focussen op elkaars uiterlijk is de moord voor een relatie

  1. Pingback: Het syndroom van deze tijd: de midlife spiegelfobie | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>