Geef niet je partner, maar je ouders de schuld van relatiesores

Hoe je zelf in een relationele ruzie staat en meer nog hoe je dat daarna weer uitpraat, hangt niet af van je partner.

Het heeft te maken met hoe je vroeger je ouders zag en hoe je relatie was met je eigen vader en moeder.

Het vermogen tot het omgaan met negatieve emoties wordt al heel vroeg in het leven geleerd.

Je kunt het alleen op latere leeftijd nog leren als je geliefde het goede voorbeeld geeft…………..

De universiteit van Minnesota deed hier langlopend onderzoek naar.

Zij volgden een groep baby’s vanaf midden jaren ’70 tot ze volwassen waren. Tegen hun 20ste werd hen gevraagd hoe ze omgingen met conflicten in hun relatie en over welke onderwerpen ze ruzie hadden met hun partners.

Daaruit blijkt dat degenen die een goede relatie met hun ouders hadden als kind, beter waren in het herstellen van een conflict 20 jaar later.

Sommige paren hadden heftige ruzies, maar ze konden daarna goed praten over iets waar ze het beiden over eens werden. Terwijl andere koppels vast kwamen te zitten en zich hier niet over konden zetten.

Als een ouder negatieve gevoelens bij een kind helpt regelen, zullen ze opgroeien tot volwassenen die die negatieve gevoelens na een ruzie beter kunnen controleren. Maar zelfs degenen die onzeker werden opgevoed, kunnen deze vaardigheden leren van hun een partner die dat wel kan.

Onderzoekster Jessica Salvatore: “We ontdekten dat mensen die onzeker zijn door hun jeugd, maar waarvan hun latere partners goed herstellen na een ruzie, de kans groot is dat ze samenblijven na een conflict. Het meest verrassende resultaat van dit onderzoek is dat romantische partners een rol kunnen spelen in het beperken van de effecten van negatieve ervaringen in de jeugd.”

Lees ook:Slaapkwaliteit kan relatie maken of kraken
Lees ook:Mannen: ook al heb je het gedaan, krijg je nog de schuld
Lees ook:Mensen die een gelukkige tienertijd hadden, scheiden makkelijker
Lees ook:Tienerstellen verwerken ruzies heel anders dan volwassen koppels
Lees ook:Ruzie thuis is voor kinderen erger dan gescheiden ouders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>