Sporten is gezond, maar vaak niet voor de relatie

Al heel vaak schreven we hier over het feit dat stellen die qua achtergronden en levensovertuigingen veel overeenkomsten hebben, uiteindelijk langere en bestendiger relaties hebben dan de zogenaamde tegenpolen.

Die laatsten trekken elkaar aan, maar vormen meestal geen stevig fundament voor een relatie.

Hoe lastig het ook is: een geschikte partner is niet altijd degene waar je van nature op valt. Voor wat betreft levensstijl geldt dat in deze tijd ook heel sterk.

Als de ene partner het liefst tot laat in de kroeg hangt met veel drank en sigaretten en de ander het liesft joggend de zon ziet opkomen ‘sochtends, wordt het erg moeilijk. Vooral fanatiek sporten kan een wig drijven in een relatie………

Relatietherapeute Dr. Karen Gail Lewis uit Cincinnati legt het als volgt uit:

Steeds meer stellen vragen om raad biij hun huwelijksproblemen veroorzaakt door hun sportgewoonten. Het begint vaak onschuldig met af en toe sporten, maar het kan al gauw uitlopen op een tijd- en energieslopende hobby, die ervoor zorgt dat partners uit elkaar groeien.”

Deze trend maakt vooral van veel vrouwen een sportweduwe. Ze wordt in haar eentje wakker ‘s ochtends, omdat manlief al voor het werk gaat trainen. ‘s Avonds kijkt ze wederom in haar uppie TV, want hij is vroeg moe. Daarbij heeft de sportfanaat geen tijd om huishoudelijke taken te verrichten. Dit bij elkaar doet de ergernissen opstapelen, tot uiteindelijk de bom barst.

Maar het heeft ook andere gevolgen. Als de sportieve partner dankzij zijn nieuwe gewoonten slanker en gespierder is dan voorheen, kan dit de relatie een boost geven. Maar dit verhoogt ook de aantrekkingskracht op anderen, waardoor deze partner plots meer aandacht krijgt van het andere geslacht.

Huwelijkstherapeuten zeggen dat veel relaties gebaseerd zijn op een gelijk niveau van aantrekkelijkheid. Een verschuiving hierin kan de boel danig uit evenwicht brengen. Vaak is een plots fanatisme voor sport een onderdeel van de midlifecrisis, wat deels ook de relatiecrisis verklaart.

Een mogelijke oplossing om relatieproblemen te voorkomen, is door samen te gaan sporten, aldus Karen Gail Lewis. Met zijn tweeën joggen kan de band tussen partners sterker maken. Want door intensief te bewegen, maakt je lichaam endorfine aan, een stof die ook geproduceerd wordt, als je verliefd bent.

Lees ook:Als je samen met je partner sport, val je dubbel zo snel af
Lees ook:Niet een tekort aan seks, maar juist aan intimiteit werkt affaires in de hand
Lees ook:Mannen: ook al heb je het gedaan, krijg je nog de schuld
Lees ook:Minachting is de doodskus voor je relatie
Lees ook:Gebrek aan seks en spontaniteit maakt dat 60% ongelukkig is in relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>